Finale Kupa Srbije

Čukarički osvojio Kup Srbije

Čukarički–Partizan 1:0. Čukarički pobedom ostvario istorijski uspeh, osvojio prvi trofej u klupskoj istoriji.

Fudbaleri Čukaričkog su osvojili prvi trofej u klupskoj istoriji, pošto su na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu pobedili Partizan sa 1:0 u finalu Kupa Srbije. Pobednički gol je postigao Slavoljub Srnić u 39. minutu meča. Čukaričkom je to bilo prvo finale i prvi trofej još od osnivanja, 1926. godine.

Rivali su meč počeli oprezno pred oko 20.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić", ali je meč prekinut i pre nego što su igrači dobili priliku da se razigraju.

Navijači Partizana su u teren bacali petarde, zbog čega je sudija Vladan Glođović prekinuo utakmicu, a zvanični spiker objavio da će, ako se to nastavi, tribina biti ispražnjena.

Taj prekid kao da je više prijao igračima Čukaričkog, koji su nedugo potom imali najbolju priliku. Filip Stojković je prošao po desnoj strani, centrirao po zemlji do Nikole Stojiljkovića, koji se iz okreta oslobodio Gregora Balažica, šutirao i pogodio stativu.

Andrija Živković se nedugo potom našao u izglednoj poziciji, ali je slabo šutirao. Branko Ilić se nešto kasnije našao u dobroj poziciji, ali je šutirao pored gola. Partizan je ostao bez gola, ali je imao veći posed lopte.

Nijedan tim nije stvarao izglednije prilike sve do 39. minuta. Tada je Stojiljković u duelu sa Balažicem osvojio loptu, onda ju je dodao do Slavoljuba Srnića, koji je prevario Ivana Bandalovskog, prešao i Ilića, istrčao sam pred golmana Živka Živkovića i po zemlji ju je smestio u mrežu za 1:0.

Utakmica u drugom poluvremenu nije dobila na tempu. Aktuelni šampion Partizan nije stvarao izgledne prilike, igrao je bez energije, a u pojedinim momentima je delovalo kao da nema ideju. S druge strane, Stoiljković je šutom iz "makazica" pogodio spoljni deo mreže.

Trener Partizana Zoran Milinković je umesto Saše Ilića uveo napadača Nemanju Kojića, ali ni to nije razmrdalo crno-bele sa Topčiderskog brda.

U finišu meča na terenu su bile vidne nervoza i čarke. Partizan je najbolju šansu imao tri minuta pre kraja, ali je udarac glavom Darka Brašanca završio pored gola.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи