Morinjo: Real i Barselona ne bi dominirali u Premijer ligi

Trener fudbalera Čelsija Žoze Morinjo rekao je da nije siguran da bi Barselona i Real Madrid dominirali u Premijer ligi kao što to čine u Španiji.

Sjajni Portugalac je napustio Real Madrid 2013. godine i vratio se u engleski Čelsi.

Nakon osvajanja titule u Premijer ligi pojavila se vest da će se vratiti u Primieru i na klupu Reala, a Morinjo je na te navode odgovorio na sebi svojstven način.

"Bio sam u Španiji, ali nisam uživao. Nisam uživao jer sam osvojio titulu sa rekordnih 100 bodova i sa 121 postignutim golom, a tokom sezone smo odigrali tri ili četiri prave utakmice. Titulu sam izgubio sa 92 osvojena boda, a opet smo odigrali četiri ili pet pravih mečeva. Osećate pritisak da morate da pobedite u svakoj utakmici, jer ako ne pobeđujete niste prvaci. Veliki je jaz između velikih klubova i ostalih", kazao je Morinjo.

Morinjo je objasnio i zašto je Premijer liga mnogo bolja od ostalih evropskih liga.

"U ostalim zemljama možeš pobeđivati i kada odmaraš najvažnije igrače. U Španiji i Italiji sam pobeđivao i kada sam odmarao igrače, razmišljao sam o evropskim utakmicama koje slede... Ove sezone sam odmarao nekoliko igrača protiv Bradforda i izgubio sam. To je engleski fudbal", naveo je Morinjo.

"Mislim da je velika razlika između Premijer lige i Primere. Da li bi Barselona i Real Madrid pobeđivali u Premijer ligi? Možda da, možda i ne", dodao je on.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво