Читај ми!

Večiti derbi, mnogo buke ni oko čega

Crvena zvezda – Partizan 0:0 (kraj). Crvena zvezda i Partizan na našem najvećem stadionu odigrali 148. večiti derbi - bez pobednika i golova. Ono što bi trebalo da bude praznik srpskog fudbala počelo sa 45 minuta zakašnjenja zbog sukoba navijača Zvezde i Žandarmerije na severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić".

Вечити дерби, много буке ни око чега Вечити дерби, много буке ни око чега

Odigran je i 148. večiti derbi - bez golova. Partizan je posle remija zadržao pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu i šest kola do kraja šampionata ima lepu zalihu i nalazi se nadomak osvajanja titule šampiona Srbije.

Na žalost, sve češće po običaju, i ovaj derbi je imao tri poluvremena.

Još jednom su "praznik fudbala" obeležile nemile scene na tribinama, ovoga puta sukobi navijača Crvene zvezde i Žandarmerije na severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić".

Punih 45 minuta trajali su incidenti, dok Milorad Mažić nije izveo igrače na teren, zbog onoga što je na tribine dovelo više od 44.000 navijača naša dva najveća kluba.
A na samom terenu, Partizan je bio bolji u prvom delu.

Kao da je defanzivnija postavka Zorana Milinkovića (bez klasičnog napadača u prvih 11) uljuljkala Nenada Lalatovića, koji je verovatno očekivao da će crno-beli u bunkeru provesti 90 minuta, a desilo se sasvim obrnuto.

Prvih 25 minuta Zvezda gotovo da nije prešla centar, a onda je Darko Lazović imao prvu veliku priliku na meču. Međutim, njegov solidan udarac uspešno je odbranio Živko Živković.

Samo nekoliko minuta kasnije, Partizan propušta najbolju priliku na meču. Saša Ilić je fantastično uposlio Stefana Babovića, koji neometan sa šest metara šutora traljavo pored gola Predraga Rajkovića.

Mnogo trčanja, zalaganja, fizičkih duela smo videli na Marakani, ali vrlo malo kvalitetnog fudbala. Sigurno je važnost rezultata uticala na igrače večitih rivala, pa i u nastavku nismo videli mnogo prilika za gol.

Luka Jović je, kao i u prvom derbiju, imao priliku da donese veliku radost svojim saigračima, ali je grešku odbrane Partizana korigovao Živković, koji je odličnom intervencijom spasao svoj gol. Dobru šansu propustio je i Džošua Parker, koji je neometan sa pet metara slabo udario loptu glavom iz sasvim solidne pozicije.

I Partizan je imao svoje šanse, i to u samo dva minuta. Prvo je Brašanac šutirao, Rajković odbranio, a posle kornera veliku priliku propustio je Balažic, a sa gol-linije loptu je izbio Cvetković.

Milorad Mažić je imao mnogo posla, ali mora se priznati da su učesnici derbija bili korektni. Pokazan je veliki broj žutih kartona, koji su više proizvod nesmotrenosti i borbenosti, nego nesportskog ponašanja igrača oba tima.

Još jednom, večiti derbi nije oduševio. Ipak, ovo je najbolje što srpski fudbal trenutno ima. Kako kaže stara izreka: Nije Bog zna šta, ali naše je...

Ovako je protekao 148. večiti derbi:

20.40 - Završen je meč, Crvena zvezda - Partizan 0:0.

20.12 - Nastavljen je meč, iako se dim nije u potpunosti razišao...

20.07 - Utakmica je privremeno prekinuta zbog bakljade navijača Partizana na južnoj tribini stadiona.

Partizan je propustio dve velike prilike da dođe do prednosti. Prvo je Rajković odbranio udarac Brašanca, a posle kornera šansu je imao i Balažič, ali njegov udarac na gol-liniji zaustavio je Cvetković.

19.59 - Prema zvaničnim informacijama, večitom derbiju prisustvuje 44.120 gledalaca.

19.48 - Počelo je i drugo poluvreme.

19.28 - Poluvreme, Crvena zvezda - Partizan 0:0.

Nema golova u prvih 45 minuta 148. večitog derbija, ali bilo je prilika. Najbolju na meču propustio je Partizan u 32. minutu, kada je Stefan Babović sa samo šest metara promašio čitav gol Predraga Rajkovića.

19.12 - Pola sata igre na našem najvećem stadionu, bez golova.

Partizan je bio bolji rival tokom prvih 30 minuta, ali je najozbiljniju priliku propustila Zvezda - udarac Darka Lazovića odbranio je Živko Živković.

18.42 - Počeo je 148. večiti derbi.

18.41 - Igrači i stručni štabovi oba tima izašli su na teren Marakane.

18.39 - Policija je privela oko 20 osoba zbog narušavanja i pokušaja narušavanja javnog reda i mira, uoči početka fudbalskog derbija, rekao je Tanjugu načelnik beogradske policije Veselin Milić.

18.36 - Situacija se potpuno smirila, rezervni igrači polako izlaze na teren. Uskoro bi konačno trebalo da počne 148. večiti derbi.

18.25 - Deluje da se situacija polako smiruje. Policijski kordoni i dalje su na severnoj tribini, ali više nema komešanja niti otvorenih sukoba.

18.18 - Tanjug javlja da je cela gužva počela na istočnoj tribini, gde su se sukobili navijači Crvene zvezde sa "Zabranjenima", frakcijom Partizanovih navijača.

18.15 - Istočni deo severne tribine potpuno je prazan. Policija je napravila kordon, veliko je komešanje na ostalom delu severne tribine.

18.13 - Policija se u velikom broju vraća na severnu tribinu. Za sada nema naznaka kada bi meč mogao da počne.

18.10 - Žandarmerija je napustila severnu tribinu Zvezdinog stadiona. Prema neproverenim informacijama, sukobi između navijača i policije sada se vode na platou ispred ulaza na stadion.

18.06 - Milorad Mažić poziva igrače jednog i drugog tima da se vrate u svlačionicu.

18.02 - Igrači su spremni za početak meča, ali sudija Mažić ne dozvoljava da utakmica počne, dok se ne smire neredi na istočnoj tribini stadiona. Na severnom delu stadiona navijači Crvene zvezde se sukobljavaju sa Žandarmerijom.

17.55 - Incidenti na stadionu "Rajko Mitić" pred sam početak meča. Došlo je do sukoba navijača sa severne i istočne tribine, intervenisala je Žandarmerija.

17.45 - Crno-beli u večiti derbi ulaze bez napadača, sa pojačanim veznim redom. Očigledna je namera Zorana Milinkovića da Partizan pre svega ne izgubi, odnosno ne primi pogodak.

S druge strane, crveno-beli ulaze u meč sa vrlo ofanzivnom formacijom. Na papiru, najistureniji bi trebalo da bude Džošua Parker, odmah iza njega mladi Luka Jović, dok će po bokovima dejstvovati Katai i Lazović.

17.40 - Poznati su sastavi timova u 148. večitom derbiju:

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Kovačević, Stojanović, Lazović, Katai, Jović i Parker.

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Balažič, B. Ilić, Volkov, Drinčić, Brašanac, A. Živković, Babović, S. Ilić i Grbić.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи