Читај ми!

Blater: Kome se ne sviđa, neka ostane kod kuće!

Političari koji nisu previše srećni što će se Svetski kup u fudbalu 2018. godine održati u Rusiji, mogu da ostanu kod kuće, a ovde će biti održan najbolji Mundijal do sada, izjavio je u Sočiju predsednik Međunarodne fudbalske federacije Sep Blater.

Neki političari su više puta pozivali na bojkot Svetskog šampionata u Rusiji, ali je Blater danas na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom još jednom pozvao sve da to ne rade.

Svetska kuća fudbala je izdala i saopštenje u kojem je zatražila da svi pokažu poštovanje prema unutrašnjim stvarima Fife i zahtevala da političari prestanu da se mešaju u fudbal.

"Ako neki političari nisu posebno srećni zbog činjenice da će Svetsko prvenstvo biti u Rusiji, poručujem im: sedite kod kuće, a mi ćemo održati najveći svetski fudbalski šampionat", rekao je Blater na sastanku sa Putinom.

Putin je rekao da Rusija sigurno neće izneveriti poverenje Fife, niti će razočarati brojne navijače.

"Ne znam šta će na šampionatu uraditi naš nacionalni tim, jer o tome vode brigu ljidi iz fudbala, ali su pripreme za Mundijal zadatak nas političara i daćemo sve od sebe da ne razočaramo ni vas, gospodine predsedniče, ni navijače širom sveta", kazao je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da su pripreme uveliko počele i da u ovom trenutku sve ide u skladu sa planom. Rusija je dobila pravo da organizuje Svetski kup 2018. godine na sednici Izvršnog komiteta Fife u Cirihu 2. decembra 2010. godine.

Utakmice će biti igrane u Moskvi, Sankt Peterburgu, Kalinjingradu, Nižnjem Novgorodu, Kazanju, Samari, Saransku, Volgogradu, Rostovu na Donu, Sočiju i Jekaterinburgu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво