Bjeković: Plašim se derbija, često pobeđuje slabiji

Nekadašnji golgeter i funkcioner Partizana Nenad Bjeković rekao je da se pomalo plaši predstojećeg "večitog derbija", jer se kroz istoriju često dešavalo da pobedi slabiji, a to je po njegovom mišljenju trenutno Crvena zvezda.

"Partizan ima mnogo bolji tim od Zvezde i siguran sam da će biti prvak države, međutim teško je prognozirati šta će se desiti u derbiju, pogotovo jer se ranije često dešavalo da pobedi slabiji, a to je trenutno Zvezda", rekao je Bjeković.

On je istakao da ishod ovog duela neće odlučiti prvenstvo.

"Nema favorita u derbiju, jer u tom duelu nikada nije bilo važno ko je bolje plasiran na tabeli ili ko je na papiru jači, ali sigiran sam da derbi neće rešiti prvenstvo. Posle derbija ostaje još mnogo da se igra, ali siguran sam da će Partizan osvojiti titulu jer je jednostavno ima bolji tim od Zvezde", poručio je Bjeković.

Derbi između Crvene zvezde i Partizana igra se narednog vikenda, a crno-beli trenutno na tabeli imaju pet bodova prednosti.

Savić: Pobediće ko to bude više želeo 

Bivši golgeter Crvene zvezde Dušan Savić izjavio je da se, pre svega, nada kako će predstojeći 148. večiti derbi sa Partizanom proći u sportskoj atmosferi. Naravno, nada se i pobedi crveno-belih.

"Prognoze u derbiju ne važe, nije to utakmica koju odlučuje kvalitet tima ili pozicija na tabeli. Derbi je inspiracija, pobedi onaj koji u tom momentu bude bolji ili koji više bude želeo pobedu. Naravno, želim da to bude Zvezda, to bi bilo dobro i za prvenstveno, jer bi finiš bio zanimljiviji", rekao je Savić.

Savić se prisetio i vremena kada je on bio akter večitog derbija.

"Kao dečak na Ubu sanjao sam da zaigram u derbiju. Možda i zato mi je najdraži prvi derbi kada smo pobedili sa 3:1, a ja bio strelac. Uživao sam u ambijentu derbija, bila su to neka drugačija vremena, a moram da priznam da mi je najteže bilo kada me je čuvao Blagoje Paunović", prisetio se Savić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи