Čelsi nadomak titule!

Fudbaleri Čelsija pobedili su u Londonu Mančester Junajted minimalnim rezultatom u derbiju 33. kola engleske Premijer lige. U Sautemptonu su posle prvog dela utakmice sa Stoukom pomislili da im je pobeda u džepu, ali su domaći preokrenuli i slavili u finišu meča. Pobeda Evertona nad Barnlijem, Lester bolji od Svonsija.

Trenutak odluke na Stamford Bridžu desio se u 38. minutu, kada je fenomenalnu akciju Čelsija pokrenuo Sesk Fabregas, dodao je loptu Oskaru, a ovaj petom prosledio Azaru koji je rutinski savladao Davida De Heu za trijumf svog tima.

Ekipa Žozea Murinja šest kola pre kraja praktično je osigurala osvajanje titule jer ima 10 bodova više od najbližeg pratioca Arsenala, dok je Junajted ovim porazom ugrozio treću poziciju koja direktno vodi u Ligu šampiona.

Reprezentativci Srbije Nemanja Matić i Branislav Ivanović odigrali su svih 90 minuta za londonski tim. 

Fudbaleri Stouka pobedili su na svom terenu ekipu Sautemptona sa 2:1, a pobede u utakmicama 33. kola Premijer lige upisali su i Everton, Lester i Vest Brom.

Morgan Šnajderlin je golom u 22. minutu doneo prednost Sautemptonu na gostovanju Stouku, ali je domaća ekipa uspela da dođe do izjednačenja pogotkom Mame Dijufa u 47. minutu. Kada je izgledalo da će meč biti završen podelom bodova, Čarli Adam je zatresao mrežu gostiju u 84. minutu i svojoj ekipi tako doneo pobedu i sva tri boda.

Nakon 33 odigrane utakmice Sautempton je šesti na tabeli Premijer lige sa 56 bodova, dok je Stouk deveti sa deset bodova manje.

Fudbaleri Evrtona su na svom stadionu savladali Barnli sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Kevin Miralas u 29. minutu. Everton je imao priliku i pre tog gola da zatrese mrežu Barnlija, ali je Ros Barkli promašio jedanaesterac.

Everton je posle 33 kola na 12. poziciji na tabeli Premijer lige sa 41 bodom, dok je Barnli poslednji sa 26 osvojenih bodova.

Lester je na svom terenu pobedio Svonsi sa 2:0. Strelci za domaću ekipu bili su Leonardo Uljoa u 15. i Endi King minut pre kraja utakmice.

Lester je i posle ove pobede u zoni ispadanja, 18. je na tabeli sa 28 bodova, dok je Svonsi osmi sa 47 bodova.

Fudbaleri Vest Broma su u gostima bili bolji od Kristal Palasa sa 2:0, a golove su postigli Džejms Morison već u drugom minutu meča i Kreg Gardner u 53. minutu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво