Leverkuzen niže pobede, Dortmund prekinuo "crnu" seriju

Bajer iz Leverkuzena postigao četiri gola u novoj pobedi, ovaj put protiv Hanovera. Borusija iz Dortmunda, posle dva poraza, slavila protiv Paderborna sa 3:0.

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena zabeležili su šestu uzastopnu pobedu u prvenstvu, pošto su kod kuće pobedili Hanover sa 4:0, u 29. kolu Bundeslige.

Borusija Dortmund je prekinula seriju od dva poraza i kod kuće pobedila Paderborn sa 3:0.

Golove za Bajer su postigli Omer Toprak, Julijan Brant, Kirjakos Papadopulos i Štefan Kisling. "Aspirindžije" su tako iskoristile to što je Borusija Menhengladbah u petak odigrala 0:0 sa Frankfurtom, i izbile na treće mesto.

Bajer i Menhengladbah imaju po 54 boda, ali tim iz Leverkuzena ima bolju gol razliku. Volfsburg je drugi sa 60 bodova, ali njega sutra čeka duel sa petoplasiranim Šalkeom.

Dortmund je slavio golovima Henrika Miktarjana, Pjera Obamejanga i Šinđija Kagave, a tim se sada popeo na osmo mesto i ima 36 bodova.

Na šestom mestu, poslednjem koje vodi u Evropu, nalazi se Augsburg, sa 39 bodova, koji kasnije igra sa Štutgartom.

Ovo je bio prvi meč Borusije od kada je trener Jirgen Klop najavio da odlazi, tako da su navijači na tribinama imali brojne parole kojima su se zahvaljivali stručnjaku za sve što je uradio.

Šampion i lider Bajern Minhen pobedio je u gostima Hofenhajm sa 2:0, iako je imao još nekoliko šansi. Prvi pogodak postigao je Sebastijan Rode u 38. minutu, da bi u nadoknadi vremena autogolom Beka, Bavarci osigurali pobedu.  

U poslednjoj današnjoj utakmici, Augzburg je savladao ekipu Štutgarta sa 2:1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво