Odgovor na žalbe Srbije i Albanije do 13. juna

Sud za Sportsku arbitražu (CAS) u Lozani saopštio je da je saslušao žalbe Fudbalskih saveza Srbije i Albanije, povodom kazni Evropske fudbalske unije zbog prekinute utakmice dve reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Beogradu.

CAS je naveo da su žalbe saslušane u četvrtak i petak i da će konačnu odluku doneti pre utakmice Srbije i Danske, koja se igra 13. juna u Kopenhagenu.

Utakmica Srbije i Albanije igrana je 14. oktobra prošle godine u Beogradu, a prekinuta je u 42. minutu posle nereda u kojima su učestvovali igrači obe ekipe i domaći navijači, nakon što se iznad terena na stadionu Partizana pojavio dron, koji je nosio zastavu takozvane „velike Albanije".

Fudbaleri Albanije su nakon toga odbili da se vrate na teren.

Uefa je pobedu dodelila Srbiji službenim rezultatom 3:0, ali joj je oduzela tri boda, kaznila je sa 100.000 evra i igranjem dve kvalifikacione utakmice bez publike. Fudbalski savez Albanije kažnjen je sa 100.000 evra.

Fudbalski savezi Srbije i Albanije žalili su se Uefi na tu odluku, evropska kuća fudbala je odbila žalbe, pa su se Savezi žalili CAS.

Posle utakmice u Kopenhagenu Srbija će igrati 4. septembra protiv Jermenije na svom terenu, a 8. oktobra na gostovanji protiv Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Na tabeli kvalifikacione Grupe I Portugal je prvi sa devet bodova, Danska i Albanija imaju po sedam, a Srbija i Jermenija po jedan bod.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи