Читај ми!

"Minimalac" Zvezde, Voša slavila u Novom Pazaru

Crvena zvezda je, golom Luke Jovića, savladala Voždovac na Vračaru. Vojvodina bolja u gostima od Novog Pazara. Donji Srem deklasirao OFK Beograd.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na Vračaru ekipu Voždovca sa 1:0 (0:0) u utakmici 23. kola Superlige Srbije.

Utakmicu na veoma teškom terenu rešio je mladi napadač Luka Jović u 57. minutu, kada je posle dodavanja Sava Pavićevića primio loptu na grudi i iz voleja postigao gol vredan tri boda.

Aktuelni šampion Srbije pobedom nad Voždovcem obezbedio je mir uoči "večitog derbija", koji se igra narednog vikenda, i prišao Partizanu na dva boda. Ipak, lider prvenstva sutra u poslednjem meču kola u Humskoj dočekuje lučansku Mladost.

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović smatra da su njegovi fudbaleri zasluženo pobedili Voždovac, kao i da je pritisak da se slavi bio veliki.

"Teren nije bio baš u najboljem stanju, ali to važi i za nas i za njih. Moramo bolje i možemo bolje, ali je pritisak bio veliki, jer je u sledećem kolu derbi. Voždovac je morao da napadne jer se bori za opstanak. Čudno mi je što kao da su igrali sa osam štopera i da 60 minuta nisu hteli da pređu sredinu. Igrali su sjajno bunker, što im je bila ideja, mi smo rizikovali, dali sve od sebe, pogotovo u poslednjih 30 minuta i apsolutno zasluženo pobedili", rekao je Lalatović posle meča.

Zvezda sada ima dva boda manje od Partizana, koji sutra igra protiv Mladosti, što je poslednji meč 23. kola.

"Najviše me raduje što ću sutra sa sinovima gledati neke utakmice Superlige, gledati neke protivnike i analizirati neke ekipe koje će doći u hram fudbala i trudiće se da ga osvoje, a da li će uspeti, videćemo. Mnogi se plaše Crvene zvezde", rekao je Lalatović.

Trener Voždovca Bratislav Živković rekao je da taktiku njegovog tima uslovio veliki broj povreda.

"Zvezda je zasluženo pobedila. Mi smo se trudili i borili se. Nismo imali situacije u kojima smo mogli da ugrozimo Crvenu zvezdu. Sada nam predstoji grčevita borba za opstanak, a Zvezdi sve najbolje želim u nastavku. Ne bavim se računicom, gledam da podignem ekipu i da u svaku narednu uđemo što bolje i što čvršće", rekao je Živković.

Vojvodina je u derbiju kola trijumfovala u Novom Pazaru minimalnim rezultatom, a gol odluke postigao je Mirko Ivanić u 20. minutu.

Domaćim igračima nije pomoglo ni to što su prvi put ovog proleća igrali pred publikom u Novom Pazaru, posle čega su sada četiri boda daleko od Vojvodine i mesta koje garantuje izlazak u Evropu.

Važna tri boda u borbi za opstanak obezbedio je Donji Srem jer je na svom terenu ubedljivo pobedio OFK Beograd sa 4:0.

Pobedu su zabeležili i fudbaleri Rada protiv "fenjeraša" Radničkog iz Kragujevca sa 1:0, dok golova nije bilo u susretu Napredak–Spartak.

Čukarički i niški Radnički su igrali 1:1, dok je Borac kod kuće savladao Jagodinu sa 3:1.

Rezultati i strelci:

Donji Srem–OFK Beograd 4:0 (Antonov autogol 32, Mirković 51, Lakićević 80, Bogunović 83)

Vozdovac–Crvena Zvezda 0:1 (Jović 57)

Napredak–Spartak Subotica 0:0

Novi Pazar–Vojvodina 0:1 (Ivanić 20)

Rad–Radnicki Kragujevac 1:0 (Milošević 80. penal)

Čukarički–Radnički Niš 1:1 (Brežančić 21 - Marjanović 78)

Borac–Jagodina (3:1)

Nedelja:

Partizan–Mladost (18.30)

Tabela: Partizan 53 boda, Crvena zvezda 51, Čukarički 44, Vojvodina 40, Novi Pazar 36, Rad 34, OFK Beograd 32, Jagodina 30, Mladost 29, Spartak 25, Napredak i Donji Srem po 24, Radnički Niš 23, Borac 23, Voždovac 18, Radnički Kragujevac 15.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво