Читај ми!

Stojković: Srbija bez vođe i igre

Bivši kapiten reprezentacije Jugoslavije i legenda Crvene zvezde Dragan Stojković ocenio je da je kod fudbalera Srbije bio primetan nedostatak želje u porazu od Portugalije u Lisabonu. Nacionalni tim Srbije izgubio je u nedelju rezultatom 2:1, pa je ostao pretposlednji u I grupi kvalifikacija za prvenstvo Evrope sa samo jednim bodom i teoretskim šansama da se domogne šampionata sledeće godine u Francuskoj.

Dragan Stojković je naveo da je prosto neverovatno kako reprezentacija Srbije igra loše u grupi u kojoj bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da bude "najmanje na drugom mestu".

"Ili su loše vođeni, ili igraju u lošem sistemu, ili previše defanzivno. Gledao sam utakmicu i sve se videlo kao na dlanu. Mnogo sam se nervirao, jer je bio očigledan nedostatak želje u ključnim momentima utakmice", rekao je, između ostalog, Stojković u intervjuu za "Večernje novosti".

"Više je nego očigledno da nemamo tim. Da nešto ne štima u igri, ali ni u pripremi utakmica. Pričao sam sa nekoliko vrhunskih trenerskih imena. Niko ne može da veruje da od ovakvih pojedinaca mi ne možemo da sastavimo kompaktnu reprezentaciju", kazao je Stojković i ponovio da je za njega neverovatno da lideri tima budu defanzivci Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov.

"Suština je u sledećem: reprezentacija Srbije mora da ima lidera koji će igrati na sredini terena, koji će biti kreator igre i koji će praviti očiglednu razliku kada lopta krene ka napadaču, kada treba da se napravi neka dobra akcija. To bi možda mogao da bude Adem Ljajić, ali on još mnogo mora da radi na sebi. Da bude, sportski rečeno, bezobrazniji na terenu. Sve u svemu, nemamo vođu, a tako nam nedostaje", naveo je Stojković, uz tvrdnju da Srbija ima dobre fudbalere koji "nikako nisu ukomponovani i u dobar tim".

On je istakao da za kult reprezentacije ima spasa ako se nešto pod hitno promeni.

"Da vidimo da li je to tim, da li je to sistem igre, da li je to promocija novog vođe ekipe. S koje god strane da pogledamo, to je, na moju veliku žalost, očaj", poručio je, između ostalog, Stojković.

U narednoj kvalifikacionoj utakmici za EP Srbija igra 13. juna u Kopenhagenu protiv domaćina Danske.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво