Читај ми!

Karadžić: Doći će bolji dani

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da veruje u bolje dane nakon serije loših rezultata nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Kada imate ovakvu situaciju, najbolji lek za to je rezultat, on sve popravlja. Njega za sada nema, ali će morati da dođe, verujem u bolje dane", rekao je Karadžić.

Srpski fudbaleri su u nedelju uveče izgubili u gostima od Portugalije sa 1:2, čime su praktično izgubili sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija posle četiri kola zauzima pretposlednje mesto u kvalifikacionoj Grupi I sa jednim bodom, šest manje od Albanije i Danske, a čak osam od lidera na tabeli Portugalije.

"Da smo došli do boljeg rezultata u Portugaliji, to bi nam svakako bio vetar u leđa. Pre svega na psihološkom planu jer je tu, čini se, najteža situacija. Možemo da dajemo lepe izjave, književne ili bilo kakve druge, ali to ne leči, leči samo rezultat", istakao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, selektor Radovan Ćurčić i stručni štab imaju puno poverenje Saveza.

"Javnost će svakako doneti svoj sud. Mi smo se opredelili za ovog selektora i ovaj stručni štab, i nastavićemo da radimo. Ima pomaka bez obzira na to što smo grešili u više navrata. To jednoj reprezentaciji ne bi smelo da se dešava", naveo je prvi čovek FSS-a.

On je ocenio da Srbija i dalje ima realne šanse za plasman na kontinentalni šampionat, koji će se sledeće godine održati u Francuskoj.

"Verujem u to da će Portugalija svoj plasman rešiti pre utakmice sa nama u Beogradu i ostaju nam nada, želja i realna situacija da pobedimo te četiri utakmice i budemo bar u baražu", kazao je Karadžić.

Prema njegovom mišljenju, za reprezentaciju Srbije ključna će biti utakmica protiv Albanije u Elbasanu.

"Sve će zavisiti od duela sa Albanijom. To je po meni jedna od ključnih utakmica, zato što bi Albance pobeda uvela u prednost, tako da moramo da se spremimo", rekao je Karadžić.
Srbija će u narednom kvalifikacionom susretu gostovati u Danskoj 13. juna u Kopenhagenu.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара