Praznik u Boru, Zvezda ubedljiva

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su trećeligaša OFK Bor sa 4:0 (3:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj u "gradu bakra". Sva četiri gola u sjajnoj atmosferi postigao je napadač beogradskog tima Petar Orlandić.

Srpski šampion je gostovao u Boru posle punih 16 godina i napunio tribine stadiona "kraj Pirita".

"Crnogorski napadač Petar Orlandić postigao je sva četiri gola na meču, i to u 9, 20, 42. i 49. minutu iz penala.

Ekipa trenera Nenada Lalatovića iskoristila je reprezentativnu pauzu da ode na mini-pripreme u Bor, a šansu su dobili igrači koji su imali manju minutažu i nekoliko omladinaca.

Pobeda je mogla da bude ubedljivija da je senegalski defanzivac Mamadu Mbođ iskoristio penal u 55. minutu. I pored toga, on je bio prava atrkacija među mališanima u "gradu bakra".

"Jedna lepa utakmica publika je mogla da uživa u četiri gola Crvene zvezde. Imali smo još nekoliko dobrih prilika, takođe i Bor je imao svojih šansi. Ono što je za mene najbitnije je da se niko nije povredio i da ćemo u subotu spremno dočekati utakmicu sa Novim Pazarom", izjavio je Nenad Lalatović, trener Crvene zvezde.

"Gosti su uveličali ovaj jubilej i sve je prošlo u najboljem redu i ja sa zadovoljan igrom svoje ekipe. Nas čeka jedna teška utakmica u sredu sa kladovskip Đerdapom, moramo da pobedimo i to nam je sada trenutno najvažnije", rekao je Ivan Bešinić, trener OFK "Bor".

Predsednik najtrofejnijeg srpskog tima Svetozar Mijailović je tokom meča u izjavi za Televiziju Bor pohvalio atmoferu i gostoprimstvo Borana. 

"Bor je pokazao da je fudbalski grad. Ovoliko gledalaca čak nije ni na prvenstvenim utakmicama koje Zvezda igra. Ovo je ujedno jedan od načina na Crvena zvezda pomogne razvoj fudbala u Srbiji. Ja bih voleo da Crvena zvezda gostuje, ali kao oficijalni takmičar i da Bor postigne takve rezultate da dođe na ono mesto koje je nekada imao u fudbalu", rekao Mijailović. 

Stadion: "OFK Bor"
Gledalca: 4.000
Sudija: Denis Trajilović (Zaječar)
Strelci: Orlandić u 9', 20', 42' i 49' za Crvenu zvezdu.

OFK Bor: Trajilović, Janković, Nikolić, Cokić, Stamenković, Sanojević, Terzić, Krstić, Čaurević, Mašić, Jovanović.

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Mbođ, Stefan Đorđević, Anđelković C, Bosančić, Stojanović, Lazović, Katai, Gavrić i Orlandić.

Rezerve: Trkulja, N. Cvetković, Bjeličić, Lazić, Tufegdžić, Mijailović, N. Jovanović.

Crvena zvezda u narednom kolu Superlige gostuje u Novom Pazaru, u subotu od 15.30. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво