Читај ми!

Škotska ubedljiva, istorijski gol Gibraltara

Fudbalska reprezentacija Škotske pobedila je u Glazgovu Gibraltar sa 6:1, u utakmici petog kola Grupe D u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine i ostvarila treću pobedu. Gibraltar postigao prvi gol u istoriji u zvaničnom meču.

Na stadionu Hempden park u Glazgovu, trostruki strelac bio je Stiven Flečer, koji je postigao golove u 29. minutu, 77. i 90. minutu. Šon Melouni postigao je dva gola iz jedanaesteraca, u 18. i 34. minutu, a strelac za domaći tim bio je i Stiven Nejsmit u 39. minutu.

Prvi gol u istoriji Girbraltara u jednoj zvaničnoj utakmici postigao je Li Kaskijaro u 20. minutu. Kako su preneli britanski mediji, Kaskijaro je po zanimanju policijac, a kod gola mu je asistirao advokat.

Gibraltar je od 2013. godine član Uefe, pa mu je dozvoljeno da igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Fudbaleri Nemačke pobedili su u Tbilisiju Gruziju sa 2:0 i ostvarili treću pobedu. Do trijumfa su stigle, u grupi F, selekcije Severne Irske i Rumunije.

Rezultati:

D grupa:

Gruzija - Nemačka 0:2 (Rojs 39, Miler 44)

Škotska - Gibraltar 6:1 (Maloni 18. penal, 34, Flečer 29, 77, 90, Nejsmit 39 - Kaskijaro 20)

Republika Irska - Poljska 1:1 (Long 90+1 - Peško 26)

Tabela: Poljska 11 bodova, Škotska i Nemačka po 10, Republika Irska 8, Gruzija 3, Gibraltar 0.

F grupa:

Severna Irska - Finska 2:1 (Laferti 33, 38 - Sadik 90+1)

Rumunija - Farska Ostrva 1:0 (Keseru 21)

Mađarska - Grčka 0:0.

Tabela: Rumunija 13, Severna Irska 12, Mađarska 8, Finska 4, Farska Ostrva 3, Grčka 2.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи