Читај ми!

"Vatreni" ubedljivi, het-trik Džeka

Fudbaleri Hrvatske napravili su veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, pošto su u Zagrebu pobedili selekciju Norveške sa 5:1 (1:0) u 5. kolu H grupe kvalifacija. Edin Džeko postigao het-trik u pobedi Bosne i Hercegovine u Andori.

Fudbaleri Hrvatske su na Maksimiru odigrali odličan meč i ubedljivo pobedili direktnog konkurenta, a trijumf će im još više značiti u slučaju ako budu imali isti broj bodova sa Norveškom.

Ekipa Nike Kovača slavila je golovima Marcela Brozovića u 30, Ivana Perišića u 54, Ivice Olića u 66, Gordona Šildenfelda u 87. i Danijela Pranjića u 90, dok jedini strelac za Norvešku bio Aleksander Tetej u 81. minutu. 

Na dobrom putu da se nađe na šampionatu u Francuskoj je i reprezentacija Velsa, nakon što je pobedila u gostima Izrael sa ubedljivih 3:0 i preuzela prvo mesto B grupe.

Prva zvezda Velšana i napadač madridskog Reala Geret Bejl bio je najbolji akter susreta sa dva gola i asistencijom.

Selekcija Letonije bila je nadomak velikog iznednađenja i pobede u Češkoj, ali je u finišu primila gol za remi - 1:1. Češka je neočekivano ispustila bodove, iako je prethodno ostvarila maksimalnih 12 bodova u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Robert Prosinečki uspešno je debitovao na klupi Azerbejdžana trijumfom nad Maltom sa 2:0, što su prvi bodovi njegovom timu u kvalifikacijama.

Edin Džeko je het-trikom doneo pobedu svojoj reprezentaciji u Andori i vratio nadu "zmajeva" da mogu do kontinentalnog šampionata.

Belgija je bila ubedljiva protiv Kipra (5:0), Holandija je u poslednjim trenucima meča izvukla bod protiv Turske, dok su Bugarska i Italija igrale nerešeno 2:2.

Rezultati:

A grupa:

Kazahstan - Island 0:3 (Gudjonsen 20, Bjarnason 32, 90)
Češka - Letonija 1:1 (Pilar 90. - Visnakovs 30)
Holandija - Turska (Huntelar 90 - Jilmaz 37)

Tabela: Češka 13 bodova, Island 12, Holandija 10, Turska 5, Letonija 3, Kazahstan 1.

B grupa:

Izrael - Vels 0:3 (Remzi 45, Bejl 50, 77)
Andora - BiH 0:3 (Džeko 13, 49, 62)
Belgija - Kipar 5:0 (Felaini 21, 66, Benteke 35, Azar 67, Batšuaj 80)

Tabela: Vels 11 bodova, Izrael 9, Belgija 8, Kipar 6, BiH 5, Andora 0.

H grupa:

Hrvatska - Norveška 3:0 (Brozović 30, Perišić 54, Olić 66)
Azerbejdžan - Malta 2:0 (Huseinov 4, Nazarov 90)
Bugarska - Italija 2:2 (Popov 11, Micanski 17 - Minev 4ag, Eder 84)

Tabela: Hrvatska 13 bodova, Italija 11, Norveška 9, Bugarska 5, Azerbejdžan 3, Malta 1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи