Читај ми!

Haos u Podgorici, prekinut meč Crna Gora - Rusija

Meč u Podgorici prekinut posle serije incidenata. Bakljom pogođen ruski golman Igor Akinfejev, koji je odmah prebačen u bolnicu. Huligan koji ga je pogodio je uhapšen. Utakmica je, konačno, prekinuta posle drugog izgreda i odluke delegata Uefe. Pre meča, ruski navijači pokušali da zapale zastavu SAD. Rezultat 0:0.

Crna Gora je šokirana ponašanjem navijača na utakmici sa Rusijom u Podgorici, koju je delagat Uefe prekinuo posle serije incidenata. Ruski golman u bolnici pošto je na početku meča pogođen bakljom.

Utakmica je počela velikim skandalom, jer je golman Rusije Igor Akinfejev pogođen bakljom posle svega minut igre. Golman je odmah prebačen u bolnicu, a crnogorski navijači su, kako se čini, sami uhvatili izgrednika i predali ga policiji. Prekid je trajao 35 minuta.

Akinfejeva je zamenio Podigin, a incident s početka meča je značajno uticao na kvalitet igre, pa Crna Gora u prvom poluvremenu nije stvorila nijednu šansu. Rusi su pak imali nekoliko izglednih prilika, poput Kokorina, koji je u 35. minutu izbio sam ispred Poleksića, ali je sa pet metara uspeo da promaši.

Na poluvremenu, usledili su novi neredi na tribinama, jer su se crnogorski i ruski navijači gađali stolicama. Strasti su se smirile, ali je pauza trajala nešto duže, jer su delegat i predstavnici dve reprezentacije većali da li da se meč uopšte nastavi.

Spiker na Stadionu pod Goricom je u nekoliko navrata upozoravao publiku da je meč na ivici prekida, te da će i najmanji incident značiti kraj susreta.

U 67. minutu dosuđen je sumnjiv penal za Rusiju, ali je Poleksić odbranio Širokovu.

Utakmica je prekinuta odmah posle penala, jer je Kombarov prijavio da je pogođen predmetom bačenim sa tribina. Došlo je i do koškanja navijača dva tima, a sudija je bez razmišljanja prekinuo meč.

Rezultat u trenutku prekida meča, ukoliko to nekoga uopšte i zanima, bio je 0:0. 

Crnogorski mediji izveštavaju da su ruski navijači tokom meča vikali "ubij Šiptara", kao i da su pred utakmicu pokušali da zapale američku zastavu.

Ovako je tekao meč u Podgorici: 

23.20 - Delegat je odlučio da se susret ne nastavlja.

23.13 - Na tribinama stadiona ostali su samo ruski navijači.

23.02 - Novi incident, ruski igrač Kombarov je prijavio da je pogođen i sudija Ajtekin je odmah pokazao igračima da krenu ka svlačionici. Neko je sa zapadne tribine je gađao ruskog reprezentativca. Ovog puta verovatno bez nastavka... Došlo je i do koškanja između igrača.

22.35 - Više od pola sata trajala je pauza nakon prvog poluvremena. Zbog tuče na južnoj tribini između ruskih i crnogorskih navijača opet se raspravljalo da li da se meč nastavi. Sa razglasa je opet upozoreno da će utakmica biti prekinuta ako se desi i najmanji incident. 

22.07 - Rezultat na poluvremenu je 0:0

21.35 - Vođa navijača Crne Gore se izvinio putem razglasa i napomenuo da je huligan identifikovan. Navijač Crne Gore koji je izazvao incident je uhapšen. U međuvremenu je došlo i do koškanja između navijača Crne Gore i Rusije na južnoj tribini.

21.00 - Fudbalska utakmica u Podgorici između Crne Gore i Rusije prekinuta je na samom početku, pošto je golman gostujuće ekipe Igor Akinfejev pogođen bakljom. Akinfejev je prebačen direktno u Klinički centar Crne Gore i u svesnom je stanju. Golman reprezentacije Rusije zadržan je na opseraciji pošto mu je izgoreo deo kose od baklje.

Број коментара 84

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво