"Verujem u snagu Partizana, osvojićemo titulu"

Novi trener Partizana Zoran Milinković rekao je da se ne plaši izazova i da veruje u osvajanje šampionske titule sa crno-belima.

"Neće biti lako, nemam mnogo vremena, ali verujem u snagu kluba i igrače. Ulazim u bitku koju želim da dobijem, hrabrost mi nikad nije nedostajala", izjavio je Milinković na zvaničnoj promociji na stadionu Partizana. 

On je sa crno-belima potpisao ugovor do kraja sezone, a kako je rekao, u slučaju da osvoji titulu, sigurno će ga produžiti.

Na pitanje kako će se adaptirati na promenu ambicija, pošto se u Voždovcu borio za opstanak, a sad ga čeka borba za titulu, Milinković je rekao:

"Ne bih povlačio paralelu između rezultata u Voždovcu i Partizanu, ali mislim da u Srbiji ima kvaliteta i nije čudno kada Voždovac osvoji bod u Humskoj. Respektujem sve protivnike, ali siguran sam da Partizan ima najbolji tim i to je naša najveća snaga, naravno, uz najbolje navijače na svetu".

Milinković je dodao da ne bi komentarisao dešavanja iz finala Kupa 2011. godine, kada je kao trener Vojvodine protiv Partizana povukao ekipu sa terena, što je prema pisanju nekih medija bila njegova prepreka dolasku u Humsku.

„Voleo bih da jednom za svagda završimo sa tom utakmicom u Kupu. Posle te kobne večeri, koja je bila jedna od najlošijih za srpski fudbal, nisam davao izjave, jer sam bio igrač i Partizana i Vojvodine, a istrpeo sam mnoge uvrede. Sa puno želje i strasti, uvek izgaram za tim. Ne znam da li je trebalo drugačije da se ponašam. Sve ovo što se desilo prethodnih dana, gde se u fokus stavlja ta utakmica, mislim da nije korektno", rekao je Milinković.

Milinković je trenirajući Voždovac igrao nerešeno 3:3 sa Partizanom na početku prolećnog dela sezone.

"Sam sebi sam otežao posao", naveo je Milinković uz osmeh.

On je u svojoj trenerskoj karijeri vodio i OFK Beograd, a 2012. godine je dva puta savladao Crvenu zvezdu. Kako je rekao, nada se da će dobiti "večitog" rivala i sa crno-belima.

"Ako Bog da i sreća junačka", dodao je Milinković.

Partizan je juče smenio dosadašnjeg trenera Marka Nikolića zbog gubitka četiri od šest bodova prednosti u prolećnom delu prvenstva i odmah angažavao Milinkovića, koji će na klupi crno-belih debitovati 4. aprila na utakmici protiv Radničkog iz Kragujevca.

Vučelić: Šanse za povratak titule sada se povećavaju 

Potpredsednik Partizana Milorad Vučelić rekao je da se dolaskom Zorana Milinkovića povećavaju šanse za povratak šampionske titule u Humsku.

"Kada sam zimus rekao da je titula na kocki mislio sam na Cezarovu izreku "Kocka je bačena". Sada smo pregazili Rubikon i krenuli ka tituli, a izreku ću završiti kada vratimo trofej. Milinković je bio jedini kandidat, bez obzira na priče da je bilo još kandidata iz Španije i Srbije", izjavio je Vučelić.

On je istakao da Uprava ima puno poverenje u Milinkovića, ali i u ekipu, za koju veruje da je najbolja u Srbiji.

"Snosimo odgovornost za odluku da smenimo trenera, to je jasno od početka, ali odgovornost moraju da imaju i trener i igrači, jer se oni takmiče i ovaj sport pripada njima. Ako uspemo slavićemo zajedno, a u suprotnom zna se ko će da bude kriv", jasan je Vučelić.

Potpredsednik crno-belih prokomentarisao je izjavu prvog čoveka Sportskog društva Duška Vujoševića, da je dosadašnji trener Marko Nikolić imao opstrukcije unutar kluba.

"Vujošević je ozbiljan čovek, upućen je u dešavanja u klubu, verovatno je mislio na decembaraska dešavanja oko smene Nikolića. A ukoliko je mislio na nešto drugo, mora to da kaže jasno", zaključio je Vučelić, uz konstataciju da će se predsednik Zoran Popović i generalni direktor Miloš Vazura sa Nikolićevim advokatom dogovoriti oko novca koji mu pripada zbog raskida ugovora.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво