Читај ми!

Dirljiv povratak Jonasa Gutijeresa, Gomis kolabirao

Fudbaleri Čelsija, Liverpula, Mančester junajteda i Mančester sitija zabeležili su pobede u 27. kolu Premijer lige, a utakmice današnjeg programa obeležila su dva događaja: jedan dramatičan, a drugi dirljiv.

Na susretu Totenhem–Svonsi u Londonu, napadač gostiju Bafetimbi Gomis kolabirao je na terenu. Francuski internacionalac srušio se nakon desetak minuta igre i bio je bez svesti nekoliko minuta.

Medicinska ekipa pružila mu je pomoć davanjem kiseonika, a potom je iznet na nosilima u svesnom stanju.

Sve ovo neminovno je podsetilo na situaciju od pre tri godine, kada se na Vajt hart lejnu srušio fudbaler Boltona Fabris Muamba, koji se posle toga oporavio, ali više nikada nije zaigrao fudbal.

Na severoistoku, gde su igrali Njukasl i Mančester junajted, viđen je povratak fudbalu Jonasa Gutijeresa. Argentinac se vratio na teren nakon 333 dana i pobede u borbi sa rakom.

Na kraju, ipak su se radovali navijači Mančester junajteda, koji je slavio pobedu minimalnim rezultatom. Strelac je bio Ešli Jang u samom finišu meča.

Čelsi je posle velike i uzbudljive borbe zasluženo slavio u gostima protiv Vest hema sa 1:0 i zadržao pet bodova nad Mančester sitijem, koji je na Etihadu pobedio fenjeraša Lester rezultatom 2:0.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je u timu Čelsija svih 90 minuta, kao i Aleksandar Kolarov u sastavu Sitija.

Izuzetno značajne pobede ostvarili su još Liverpul na domaćem terenu protiv Barnlija (2:0) i Arsenal na gostovanju protiv Kvins park rendžersa (2:1) , pa su i ova dva kluba ostala u konkurenciji za visok plasman.

Srpski napadač Lazar Marković odgledao je sa klupe trijumf Liverpula na Enfildu.

Rezultati:

Kvins park rendžers–Arsenal 1:2 (Ostin 82 – Žiru 64, Sančez 69)

Vest hem–Čelsi 0:1 (Azar 22)

Mančester siti–Lester 2:0 (Silva 45+2, Milner 88)

Njukasl–Mančester junajted 0:1 (Jang 89)

Stouk–Everton 2:0 (Mozis 32, Dijuf 84)

Totenhem–Svonsi 3:2 (Čadli 7, Mejson 51, Taunsend 60 – Ki 19, Sigurdson 89)

Liverpul–Barnli 2:0 (Henderson 29, Staridž 51)

Odigrano juče: Aston vila–Vest Bromvič albion 2:1, Hal–Sanderlend 1:1, Sautempton–Kristal Palas 1:0.

Tabela: Čelsi 63 boda, Mančester siti 58, Arsenal 54, Mančester junajted 53, Liverpul 51, Sautempton 49, Totenhem 47, itd.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво