Читај ми!

Barselona u finalu Kupa kralja

Trener Viljareala Marselino Toral rekao je, uoči meča sa Real Madridom u prvenstvu, da mu je Kup prioritet. Zbog toga je na "Santjago Bernabeu" i istrčao "šareni" sastav, ali sastav koji je izborio remi. A onda je došao Kup, ali je pozitivan rezultat izostao. Barselona je jednostavno bolji tim od Viljareala, i to je vrlo jasno i pokazala.

Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale španskog Kupa kralja pošto su kao gosti, u revanš utakmici polufinala, savladali ekipu Viljareala sa 3:1.

Strelci su bili Dos Santos u 39. za Viljareal, a Nejmar u 3. i 88. i Suarez u 73. minutu za Barselonu.

Katalonci su rutinski odradili posao nakon što su prvi meč na Kamp Nou dobili istim rezultatom (3:1).

Sve nade domaćina srušio je Nejmar vodećim golom već u trećem minutu (nakon fenonemalne asistencije Lionela Mesija), izjednačio je Dos Santos u završnici poluvremena, a da od iznenađenja Viljareala nema ništa bilo je jasno kada je Pinja zaradio direktan crveni karton u 65. minutu zbog grubog starta. 

Do kraja, još jedan gol je postigao Nejmar, ovoga puta nakon dodavanja Ćavija, dok se u strelce upisao i Luis Suarez. 

Meč je obeležila i povreda Serhija Busketsa, kome su stradali ligamenti desnog zgloba. U toku sutrašnjeg dana, nakon testova, biće poznat stepen povrede katalonskog veziste, koji je iznet sa terena nakon nesmotrenog starta Tomasa Pine.

Protivnik ekipi Luisa Enrikea u finalu, koje je na programu krajem maja, biće Atletik iz Bilbaoa, koji je, nakon remija (1:1) u prvoj utakmici, savladao Espanjol rezultatom 0:2.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво