Uefa tereti navijače Fejenorda, ali i Adema Ljajića?!

Evropska fudbalska unija pokrenula je disciplinski postupak protiv Fejenorda, optužujući navijače kluba za rasističko ponašanje na utakmici sa Romom, a takođe pokrenut je i postupak protiv fudbalera italijanske ekipe Adema Ljajića.

Srpski fudbaler optužen je za "provociranje navijača" Fejenorda prilikom proslave postignutog gola na utakmici Lige Evropa sa holandskim timom.

U saopštenju Uefe navodi se da se Fejenord tereti za lošu organizaciju meča i ubacivanje pirotehničkih sredstava na teren, kao i da se postupak vodi protiv Rome, čiji su igrači kasnili na početak utakmice.

Prvi incident na meču šesnaestine finala Lige Evropa između Fejenorda i Rome, odigranog u četvrtak, desio se u 39. minutu, kada su navijači holandskog kluba gađali fudbalera "vučice", Žervinja, velikom gumenom bananom. Kasnije je stiglo objašnjenje da to nije zapravo bilo usmereno protiv fudbalera iz Obale Slonovače, odnosno da je gumena banana standardni deo navijačkog kolorita na stadionu tima iz Roterdama, bez rasističke pozadine.

Međutim, tu nije bio kraj incidentima. Srpski internacionalac, Ljajić, doveo je Romu do prednosti u 45. minutu, a gol je proslavio trkom ka naviajčima Fejenorda, koji su ga zasuli petardama.

Treći incident dogodio se 54. minutu, kada je igrač domaće ekipe Mičel te Verde dobio crveni karton, a nezadovoljna publika Fejenorda je ponovo počela da ubacuje petarde na teren, kao i veliki broj oštrih predmeta.

Utakmica je zbog problema sa navijačima na stadionu na 15 minuta prekinuta u drugom poluvremenu.

Policija u Roterdamu uhapsila je 42 osobe pre i posle utakmice Fejenorda i Rome, koja je završena pobedom italijanskog tima od 2:1.

Navijači Fejenorda su 19. februara pre početka prve utakmice pravili nerede u Rimu i strahovalo se da će pristalice Rome isto učiniti u Roterdamu, ali u gradu nije bilo većih incidenata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво