Miha "okrenuo" Atalantu, "viola" bolja od Intera

Sampdorija je gubila na gostovanju u Bergamu, ali je za 13 minuta uspela da postigne dva gola i tako dođe do veoma važne pobede. Lacio je bio vrlo siguran na gostovanju Sasuolu, uz još jednu sjajnu partiju Felipea Andersona. Fiorentina pobedila Inter u Milanu, a Torino na svom terenu ekipu Napolija.

Fudbaleri Lacija savladali su u gostima ekipu Sasuola sa 3:0, dok je Sampdorija u Bergamu preokretom osvojila sva tri boda protiv domaće Atalante (2:1), u utakmicama 25. kola italijanske Serije A.

Rimljani su 13. pobedom ove sezone ostali u konkurenciji za treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a srpski reprezentativac u njihovim redovima, Dušan Basta, meč je odgledao sa klupe.

Sasuolo je nakon sjajnih partija jesenas ušao u lošu seriju i osmim porazom ostao na 12. poziciji.

Atalanta je bila blizu važnog uspeha u borbi za opstanak, vodila je još od 16. minuta, ali je Sampdorija srpskog trenera Siniše Mihajlovića u drugom delu utakmice zaigrala veoma dobro, pravovremeno je izjednačila, a potom u završnici došla do trijumfa kojim je ostala u trci za visok plasman.

Srpski golman Vlada Avramov bio je rezerva u porazu domaćina, koji je ostao najbliži zoni ispadanja.

Verona je osvojila ceo plen na gostovanju Kaljariju na Sardiniji (2:1), Boško Janković je ponovo bio starter i igrao je do 55. minuta, dok je golman Željko Brkić u timu Kaljarija meč odgledao sa klupe.

Fudbaleri Fiorentine savladali su u Milanu ekipu domaćeg Intera sa 1:0 i ostali u konkurenciji za treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Tim Vinčenca Montele u taktičkom nadmudrivanju uspeo je da izbori veoma značajan trijumf.

Torino je na svom terenu pobedio Napoli sa 1:0, a jedini gol postigao je Kamil Glik u 68. minutu.

Rezultati

Kaljari - Verona 1:2 (Konti 90 - Toni 9, Talab 56)

Atalanta - Sampdorija 1:2 (Stendardo 16 - Murijel 69, Okaka 82)

Čezena - Udineze 1:0 (Rodrigez 76)

Palermo - Empoli 0:0

Sasuolo - Lacio 0:3 (Anderson 45, Klose 70, Parolo 77)

Inter - Fiorentina 0:1 (Salah 55)

Torino - Napoli 1:0 (Glik 68)

Odigrano u subotu: Kjevo - Milan 0:0.

Utakmica između Đenove i Parme je odložena.

U derbiju 25. kola sutra se sastaju Roma i Juventus.

Tabela: Juventus 57 bodova, Roma 48, Napoli 45, Lacio 43, Fiorentina 42, Sampdorija 39, Torino i Đenova po 36, Inter 35, itd.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво