Читај ми!

Van Persi duže vreme van terena

Engleski fudbalski prvoligaš Mančester junajted bi ključni deo sezone mogao da odigra bez svog prvog napadača Robina van Persija, za koga je trener Luj van Gal rekao da će odsustvovati duže vreme.

Holandski reprezentativac je povređen tokom meča sa Svonsijem prošle nedelje (1:2), a sa stadiona je otišao na štakama i sa longetom na nozi.

Van Gal nije rekao koliko će Van Persi odsustvovati, rekavši samo: "lečenje te povrede traje dugo, nije nešto što se završi za nedelju ili dve".

To znači da će napadač definitivno propustiti sledeće dve prvenstvene utakmice, protiv Sanderlenda u nedelju i Njukasla u sredu, kao i četvrtfinale FA Kupa protiv Arsenala.

Junajted posle toga u pet kola igra utakmice s timovima koji su među prvih šest na tabeli - Totenhem, Liverpul, Mančester siti i Čelsi.

Van Persi se povredio dok se Junajted bori da zadrži poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona, što je minimalni rezultatski zahtev koji je stavljen pred Van Gala ove sezone.

Junajted je pao na četvrto mesto na tabeli posle poraza od Svonsija. Totenhem ima bod, a Liverpul dva boda manje.

Van Persi je i dalje prvi napadač tima, iako je ove sezone postigao samo 10 golova, što je mnogo manje nego prethodnih godina. U sezonama 2011/12. i 2012/13. bio je prvi strelac lige, sa 30, odnosno 26 postignutih golova.

Van Gal je umesto njega odlučio da u tim vrati Radamela Falkaa, skupu pozajmicu iz Monaka, kao i mladog Džejmsa Vilsona. Vejn Runi se nedavno vratio svojoj osnovnoj poziciji drugog napadača, pošto je proveo dva meseca u sredini terena.

Osim toga, u Mančesteru se nadaju da bi Anhel Di Marija mogao da ponovo počne da igra na nivou na kome je bio na početku sezone.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво