Liverpul "pao" na penalima u Istanbulu

Fudbaleri Liverpula izgubili su od Bešiktaša na istom mestu, i na isti način, kao i u meču sa Milanom u finalu Lige šampiona pre skoro jedne decenije. Plasman u narednu fazu takmičenja izborili su, zajedno sa turskim klubom, Fiorentina, Sevilja, Inter, Viljareal, Ajaks, Dinamo Kijev, Zenit iz Sankt Peterburga i Dinamo iz Moskve.

Fudbaleri Liverpula nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige Evrope pošto su u Istanbulu, u revanš utakmici šesnaestine finala, izgubili od ekipe domaćeg Bešiktaša posle izvođenja penala.

Susret je nakon 90 minuta igre i produžetaka završen pobedom Bešiktaša sa 1:0, a pošto je prvi meč Liverpul dobio istim rezultatom, odlučivali su penali.

Svi igrači turskog kluba bili su precizni prilikom izvođenja sa jedanaesteraca, da bi u poslednjoj seriji tragičar Liverpula bio hrvatski internacionalac Dejan Lovren koji je šutirao preko prečke. 

Firoentina i Totenhem su pre nedelju dana u Londonu igrali nerešeno 1:1, ali je italijanska ekipa na svom terenu uspela da savalada "pevce" i izbori plasman u narednu fazu.

Strelci za Fiorentinu bili su Mario Gomes u 54. i Mohamed Salah u 71.
Sevilja je u Menhengladbahu trijumfovala sa 3:2 protiv Borusije. Prvo je Mark Štrancl u osmom minutu postigao autogol i doveo goste do prednosti, da bi 11 minuta kasnije izjednačenje Borusiji doneo Granit Džaka.

Sevilja je do novog vođstva došla u 26. minutu, a strelac je bio Viktor Vitolo. Uzbuđenjima u prvom delu igre tu nije bio kraj, pošto je samo tri minuta kasnije Borusija došla do novog izjednačenja nakon gola Torgana Azara.

Švajcarski reprezenentativac Granit Džaka je u 69. minutu dobio drugi žuti karton, što je njegovim saigračima znatno otežalo posao u nastavku sureta. Sevilja je do trijumfa došla u 79. minutu, a gol je postigao Viktor Vitolo.

Fudbaleri Intera, posle nerešenog ishoda (3:3) u Glazgovu sa Seltikom, na svom terenu su došli do pobede od 1:0, Dinamo Kijev je sa 3:1 savladao Gengan, Ajaks je trijumfovao sa 3:0 protiv Legije, dok je Viljareal slavio sa 3:1 nad Salcburgom.

Dinamo iz Moskve je na svom terenu pobedio Anderleht sa 3:1. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović je golom u 28. minutu doveo Anderleht do prednosti, međutim, Dinamo je sjajnom igrom u drugom delu meča uspeo da dođe do preokreta i plasmana u narednu fazu.

Prvo je Aleksej Kolozov izjednačio u 47. minutu, da bi preokret doneo Artur Jusupov u 64.
Nemački internacionalac Kevin Kuranji je u 95. minutu savladao Silvija Prota.
Zenit je nakon trijufma u Ajndhovenu od 1:0, do pobede od 3:0 došao i na domaćem terenu.

Zenit je u Sankt Peterburgu u potpunosti nadigrao PSV. Hose Rondon bio je dvostruki strelac za domaćina. On se prvi put u listu strelaca upisao u 29. i 67. minutu, a jedan gol postigao je i Hulk u 48.

Žreb parova osmine finala Lige Evrope biće održan sutra od 13 sati u sedištu Uefe u Nionu, a utakmice su na programu 12. i 19. marta.

Rezultati:

Dinamo Kijev - Gengan 3:1 (Teodorčik 31, Bujalski 46, Gusev 75. penal)

Fiorentina - Totenhem 2:0 (Gomez 54, Salah 71), prvi meč 1:1

Inter - Seltik 1:0 (Guarin 88), prvi meč 3:3

Legija - Ajaks 0:3 (Milik 11, 43, Virgever 13)

Borusija Menhengladbah - Sevilja 2:3 (Džaka 19, Azar 29 - Štrancl 8. autogol, Vitolo 26, 79)

Salcburg - Viljareal 1:3 (Đuričin 18 - Vijeto 33, 76, Dos santos 79)

Dinamo Moskva - Anderleht 3:1 (Kozlov 47, Jusupov 64, Kuranji 90+5 - Mitrović 29)

Zenit - PSV Ajndhoven 3:0 (Rondon 29, 67, Hulk 48)

Bešiktaš - Liverpul 1:0 (Arslan 72), penalima 5:4

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво