Sampa posustaje, ali Juventus nikako

Juventus je savladao na svom terenu ekipu Kjeva, a ponovo je blistao Pol Pogba. Sampdorija nije uspela da savlada Palermo u Đenovi. U normalnim okolnostima ovo se ne bi smatralo neuspehom, ali je ekipa Siniše Mihajlovića igrama ove sezone lestvicu podigla dosta visoko. Torino bolji od Intera na "Meaci". Ljajić doneo bod Romi na "Artemio Frankiju".

Fudbaleri Juventusa nastavili su sa odličnim rezultatima u Seriji A, pošto su pobedili na svom terenu ekipu Kjeva sa 2:0 (0:0) u okviru 20. kola.

Lider šampionata je tek u drugom poluvremenu slomio otpor tima iz Verone i slavio golovima Pola Pogbe u 60. i Stefana Lihštajnera u 73. minutu.

Ovo je 15. trijumf Juventusa.

Inter je ponovo razočarao svoje navijače porazom na "Đuzepe Meaci" od Torina sa 1:0 i znatno smanjio šanse da naredne sezone učestvuje u Ligi šampiona.

Ekipa trenera Roberta Mančinija nije iskoristila mnoštvo odličnih šansi i kazna je usledila u poslednjim sekundama meča golom Emilijana Moretija.

Za Inter su svih 90 minuta odigrali Nemanja Vidić i Zdravko Kuzmanović, dok je Nikola Maksimović bio na terenu do 81. minuta.

Sampdorija nije uspela u Đenovi da savlada Palermo, iako je poslednjih pola sata imala igrača više posle isključenja Andree Fulinjatija.

U meču poslednjeplasiranih timova na tabeli Čezena je bila bolja u gostima od Parme, baš kao i Verona od Atalante.

Povremeni reprezentativac Srbije Adem Ljajić doneo je bod ekipi Rome protiv Fiorentine u Firenci (1:1) u meču 20. kola italijanske Serije A.

Lajić je izjednačujući pogodak, svoj sedmi u prvenstvu, postigao u 49. minutu nakon što je u petercu domaćeg tima realizovao asistenciju Huana Iturbea.

Prethodno je u 19. minutu nemački napadač Mario Gomez doveo Fiorenitinu u vođstvo, posle akcije Nenada Tomovića i Davida Pizara.

Ljajića je u finišu meča zamenio defanzivac Daglas Majkon, dok je Tomović za Fiorentinu odigrao ceo meč.

Rezultati i strelci :

Juventus - Kjevo 2:0 (Pogba 60, Lihštajner 73)

Inter - Torino 0:1 (Moreti 90)

Sampdorija - Palermo 1:1 (Eder 6. - Vaskez 49)

Parma - Čezena 1:2 (Kaskone 76. autogol - Pulceti 21, Rodrigez 89)

Verona - Atalanta 1:0 (Saviola 49)

Fiorentina - Roma 1:1 (Gomez 19. - Ljajić 49)

Juče:

Kaljari - Sasuolo 2:1

Lacio - Milan 3:1

Sutra:

Empoli - Udineze (19)

Napoli - Đenova (21)

Tabela: Tabela: Juventus 49 bodova, Roma 42, Lacio i Sampdorija po 34, Napoli 33, Fiorentina 31...

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво