Читај ми!

Standard dobio Anderleht, Defur u centru pažnje

Fudbaleri Standarda pobedili su kao domaćini u Liježu aktuelnog šampiona Anderleht sa 2:0, u utakmici 23. kola belgijskog prvenstva. Meč obeležio Stiven Defur i koreografija domaćih navijača upućena upravo njemu.

Utakmicu je obeležio vezni fudbaler gostiju iz Brisela, reprezentativac Belgije Stiven Defur, koji je isključen u 53. minutu.

Defur je pet sezona nastupao za Standard, od 2006. do 2011. godine, kada je otišao u portugalski Porto, da bi se posle tri sezone vratio u Belgiju, ali u Anderleht.

Taj transfer je teško pao navijačima Standarda, koji su uoči utakmice istakli transparent, na kojem je nacrtano kako dželat drži isečenu Defurovu glavu uz natpis "Red or dead" (crven ili mrtav).

Defur je, izazvan provokacijama sa tribina, u 53. minutu usred akcije svog tima šutnuo loptu na tribinu sa navijačima Standarda, zbog čega mu je arbitar pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

Standard je iskoristio njegovo isključenje i golovima Lorana Simana u 64. i Igora De Kamarga u 88. minutu došao do pobede.

Utakmica je produžena za više od 10 minuta, ali oslabljeni Anderleht, za koji na ovom susretu nije igrao srpski napadač i reprezentativac Aleksandar Mitrović, nije uspeo da dođe do povoljnog rezultata.

Standard je pobedom izbio na četvrto mesto na prvenstvenoj tabeli.

Ekipa iz Liježa sada ima 37 bodova, šest manje od drugoplasiranog Anderlehta, i značajno je uvećala šanse za mesto u plej-ofu Pro lige.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво