Читај ми!

Pobede Reala i Barse, Ronaldo isključen

Fudbaleri Real Madrida savladali su u gostima ekipu Kordobe sa 2:1, u utakmici obeleženoj nesportskim ispadom zvanično najboljeg igrača sveta Kristijana Ronalda. Barsa savladala Elče sa 6:0, dva gola i dve asistencije Lionela Mesija.

Kristijano Ronaldo pružio je najslabiju partiju ove sezone, a ostavio je tim na cedilu desetak minuta pre kraja meča, kada je najpre šutnuo jednog, a potom udario u lice drugog protivničkog igrača, zbog čega je zaradio direktan crveni karton.

Prva utakmica 20. kola španske Primere protekla je u velikoj i uzbudljivoj borbi, uz ocenu da se "kraljevski klub" provukao, jer je mogao da ostane bez ijednog boda.

Domaća ekipa srpskog stručnjaka Miroslava Đukića igrala je veoma dobro i bila na pragu podviga, ali je platila ceh zbog nesmotrenih grešaka pojedinaca.

Rumunski napadač Andalužana, Florin Andone, imao je stopostotnu priliku da Kordobi donese vođstvo u 69. minutu, ali je u želji da lobuje golmana Kasiljasa pogodio prečku, da bi u završnici prilikom izvođenja slobodnog udarca neopreznog Kartabiju lopta pogodila u ruku, pa je Geret Bejl realizovao penal da trijumf favorita.

Fudbaleri Barselone pobedili su na gostujućem terenu Elče sa 6:0 i smanjili zaostatak za vodećim Real Madridom na jedan bod.

Najzaslužniji za treću uzastopnu pobedu Barselone bio je Lionel Mesi, koji je postigao dva gola i imao dve asistencije. Argentinac je postigao golove u 55. minutu iz penala i 88. minutu, a asistirao je Nejmaru kod dva gola, u 69. i 72. minutu.

Golove su postigli još Đerar Pike u 35. minutu i Pedro Rodriges u 90. minutu.

Mesi je postigao 21 gol u prvenstvu i drugi je na listi strelaca iza Kristijana Ronalda sa 28 golova, dok je Nejmar treći na listi sa 14 pogodaka. Nejmar je postigao 14 golova, a u 13 mečeva je bio starter.

Posle 15. pobede, Barselona na drugom mestu na tabeli ima 47 bodova, bod manje, ali i utakmicu više od Real Madrida. Elče zauzima 17. mesto na tabeli sa 17 bodova i ima bod, odnosno tri boda više od ekipa koje se nalaze u zoni ispadanja.

Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su na domaćem terenu ekipu Rajo Valjekana sa 3:1 i ostali u trci za odbranu titule u španskoj Primeri.

Tim Dijega Simeonea rutinski je zabeležio 14. pobedu ove sezone, pa i dalje zaostaje četiri boda za vodećim Realom, koji ima utakmicu manje.

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano 3:1 (Grizman 12, 22, Manučo 56. autogol - Traoras 35)

Elče - Barselona 0:6 (Pike 35, Mesi 55. penal, 88, Nejmar 69, 71, Pedro 90+3)

Kordoba - Real Madrid 1:2 (Gilas 3. penal - Benzema 27, Bejl 89. penal) 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво