Читај ми!

Barsa ubedljiva, pobede Reala i Atletika

Barselona deklasirala Deportivo sa 4:0, het-trik Mesija. Fudbaleri Reala pobedili su kao gosti ekipu Hetafea sa 3:0 (0:0) u prvoj nedeljnoj utakmici 19. kola španske Primere. Dva gola Kristijana Ronalda, upisao se i Bejl. Atletiko savladao Granadu sa 2:0 (1:0).

Fudbaleri Barselone održali su korak za liderom madridskim Realom, pošto su pobedili u La Korunji ekipu Deportiva sa 4:0 (2:0). Meč je obeležio najbolji igrač katalonskom tima Lionel Mesi, koji je zabeležio "het trik". Mesiju je "het trik" protiv Deportiva treći ove sezone, a postigao je 19. gol u španskom šampionatu.

Argentinac je prosto blistao na Rijazoru, radio je šta je hteo odbrani domaćeg tima, a odličnu partiju pružio je i Ivan Rakitić sa dve asistencije. Prvi gol viđen je već u 10. minutu kada je Mesi, na njemu nesvojstven način, postigao gol glavom posle fenomenalnog pasa Rakitića iza odbrane Deportiva.

Mesi je nastavio u istom ritmu i posle pola sata igre lepim lobom udvostručio prednost. Treći gol postigao je u 62. minutu, pošto je iskosa pogodio sam ugao golmana Fabrija.

Koliko su igrači Deportiva bili inferiorni odslikava autogol štopera Sidneja u finišu meča, kada ga je njegov saigrač Lopo pogodio u želji da izbaci loptu iz kaznenog prostora.

Barselona je pobedom u Galiciji prišla najljućem rivalu Realu na samo bod zaostatka, ali Madriđani imaju meč manje.

Real je posle blede igre u prvom poluvremenu zaigrao bolje u nastavku meča i konačno slomio otpor ekipe iz predgrađa Madrida.

Dva gola za ekipu Karla Ančelotija postigao je Kristijano Ronaldo, dok se u listu strelaca upisao i Geret Bejl.

Fudbaleri Atletika pobedili su u Madridu Granadu sa 2:0 i učvrstili se na trećem mestu na tabeli. Aktuelni šampion Španije poveo je u 34. minutu golom Marija Mandžukića iz jedanaesterca, a konačan rezultat postavio je Raul Garsija u 88. minutu.

Atletiko je treći na tabeli sa 41 bodom, dok je Granada ostala na poslednjem, 20. mestu sa 14 bodova.

Rezultati i strelci 19. kola:

Hetafe - Real Madrid 0:3 (Ronaldo 63, 79, Bejl 67)
Atletiko Madrid - Granada 2:0 (Mandžukić 34. penal, Garsija 88)
Deportivo - Barselona 0:3 (Mesi 10, 33, 62, Sidnej 83)
Elče - Levante 1:0
Sevilja - Malaga 2:0

Odigrano ranije:
Real Sosijedad - Rajo Valjekano 0:1 (0:0)
Valensija - Almerija 3:2 (2:2)
Viljareal - Atletik Bilbao 2:0 (1:0)
Espanjol - Selta 1:0 (0:0)
Kordoba - Eibar 1:1 (1:0)

Tabela: Real Madrid 45 bodova, Barselona 44, Atletiko Madrid 41, Sevilja 39, Valensija 38,  Viljareal 35, Malaga 31, Eibar 27...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво