Читај ми!

Zvezda dobila novi UO, Terzić ne garantuje izlazak iz krize

Fudbalski klub Crvena zvezda dobio je novi Upravni odbor, nakon što je Skupština kluba izlasala takvu odluku. Dug iznosi 52 miliona evra. Predsednik Svetozar Mijailović poručuje da taj klub imao probleme i kada je ostvarivao najveće uspehe, ali da ih je uvek rešavao. Terzić: Na ivici smo ambisa, ne garantujem oporavak.

Fudbalski klub Crvena zvezda izabrao je na današnjoj sednici Skupštine 15 članova novog Upravnog odbora, dok će se u njemu naknadno naći još petorica.

Novi Upravnog odbora čine Branislav Đurđević, Srđan Knežević, Miloš Đurković, Mladen Jevtić, Dušan Bajatović, Vladica Popović, Slaviša Kokeza, Ivica Tončev, Branko Radujko, Božidar Cerović, Nebojša Čović, Aleksandar Antić, Predrag Ćulibrk, Zoran Bašanović i Slobodan Babić.

Oni su izabrani po predlogu novog predsednika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića.

Takođe, na sednici Skupštini je Dragan Džajić izabran za počasnog predsednika kluba, dok će stadion Zvezde ubuduće nositi ime Rajka Mitića.

Skupština je, takođe, konstatovala da je dug kluba 52.003.519 evra, dok su potraživanja kluba 2.720.994 evra.

Umesto Svetozara Mijailovića, za predsednika Skupštine Zvezde izabran je Ratomir Dujković, dok će potpredsednici biti Ivan Bekjarev i Stanislav Karasi.

Sednici Skupštine prisustvovalo je 90 od 146 članova.

"Zvezda je imala probleme i kada je bila na vrhuncu" 

Prvi čovek crveno-belih Svetozar Mijailović poručio je da je Zvezda uvek imala probleme ali ih je rešavala, i rekao da će tako biti i u budućnosti.

"Zvezda je u svim svojim fazama imala problema, pa i u onim godinama kada je nizala najveće uspehe. Imala je snage tada da rešava probleme, a verujem da i sada ima snage", rekao je Mijailović na sednici Skupštine Crvene zvezde.

Mijailović je istakao da mora da se vrati poverenje u klub i ljude koji ga vode.

"Čuvaću i braniću interese Crvene zvezde. Svestan sam problema koje ima Zvezda, ali sam i uveren da je problem rešen. Ova funkcija koju sam prihvatio u godinama koje imam, ni na koji način nije vezana za moju karijeru. To je vraćanje duga koji mi je Zvezda pružila", rekao je on.

Kako je ocenio, stanje u fudbalu nije zadovoljavajuće i negativna energija mora da se pretvori u pozitivnu.

"Zvezda mora dati doprinos u tome, jer je u istoriji uvek bila vodeća u tome. Cilj nam je unapređenje fudbalskog sporta jer samo to odgovara interesu Crvene zvezde", rekao je Mijailović.

"Na ivici smo ambisa, ne garantujem izlazak iz krize"

Generalni sekretar, budući generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da ne može da garantuje da će izvući crveno-bele iz finansijskih problema, ali da će zajedno sa sradnicima dati sve kako bi zajedno uspeli u tome.

"Imamo plan i program oko finansijske stabilizacije, ne garantujem da ćemo uspeti, ali učinićemo sve da Zvezda organizaciono i finansijski postane stabilan klub. Vreme je da se resetuje sistem, naprave dva koraka unazad kako bi posle krenuli pet unapred. Znamo da je zvezdaška javnost nestprljiva, ali jurnjava za rezultatima nas je dovela do ovolikog duga. Na ivici smo ambisa", rekao je Terzić na Skupštini kluba.

On je poručio da menadžeri neće smeti da donose odluke i rade protiv Crvene zvezde sve dok je u klubu.

"Jović nije ustupljen nijednom prijatelju, niti će nekome ići procenat. Nijedn igrač Zvezde za šest meseci koliko sam ovde, nije potpisao sa agentima. Radim 12 sati dnevno, bez plate prvih šest meseci, nemam vozača i klupski automobil i dinar nisam uzeo od kluba, čak sam pozajmio novac za razne potrebe", poručio je Terzić.

Terzić je istakao da je svestan odgovornosti koju funkcija generalnog direktora nosi i rekao da će sve odluke donositi Upravni odbor.

"Velika imena su radila u Upravnom odboru u prethodnom periodu i želimo da sledimio njihov put. Insistiraću da svako pitanje bude otovreno i kada sam došao rešio sam da ćemo raditi transparentno. Dug nije povećan sa 52 na 54 miliona evra, već smanjen za nekoliko stotina hiljada", kazao je Terzić.

On je naglasio da nije zadovoljan rezultatima ekipe u prvom delu sezone, pošto lider Partizan ima šest bodova prednosti.

"Nisam zadovoljan ni igrom tima, ali podsetio bih da je Zvezda letos bila klinički mrtva i po svim parametrima spremna za bankrot. Smanjili smo budžet sa 12 na šet miliona evra i sklopili tim kako smo mogli. Okrenuli smo se mladim igračimam i afirmisali petoricu fudbalera", zaključio je Terzić.

Delije: Samo vas gledamo!

Prisutnima su se na Skuštini našeg najtrofejnijeg kluba obratile navatrenije pristalice, okupljene u udruženje građana i navijačku grupu "Delije Sever". Njihovo obraćanje tj. saopštenje prenosimo u celosti: 

"Pre 10 dana održani su treći neposredni izbori za Predsednika kluba. Na izbore je izašlo 243 člana, ili 6.32% aktivnog članstva kluba. To je manje od 1% ukupno učlanjenih od 2010-e, kojih ima oko 25 000. Nezainteresovanost članstva nam govori o padu poverenja u Zvezdu.

Od raspisivanja izbora u Julu do njihovog održavanja u decembru bilo je sasvim dovoljno vremena da se utvrde problemi, predlože ideje, razrade programi, odaberu pravi kadrovi, obezbede garancije... Takođe, bilo je i vremena da se sve to predstavi skupštini i širem članstvu. Ipak to nije urađeno na način na koji treba i to je poslalo poruku da izbori i rukovođenje klubom nisu shvaćeni u potpunosti ozbiljno i odgovorno. Rezultat toga su mala izlaznost i nikakva podrška, a u javnosti je stvorena sumnja u izbor rukovodstva i njihove namere.

Umesto zdrave komunikacije unutar kluba i članstva, dešava se da se o klubu informišemo sa portala, iz kolumni i anonimnih pisama... Buduća uprava kluba mora da bude svesna da je slaba izlaznost i mala podrška predsedničkom kandidatu njen prvi problem, jer izaziva sumnju u njihov odnos prema klubu i namere da rade u interesu Crvene Zvezde.

Danas je klub u najtežoj situaciji u svojoj istoriji, jer je i pored osvojene titule, izgubljeno i poverenje velikog dela Zvezdaša koje mora biti povraćeno! Situacija je teška, rokovi kratki, a izazovi veliki. Zato, mi najverniji navijači kluba, imamo obavezu da odgovorno delujemo u ovom trenutku.

Želimo da podesetimo da su tokom proteklih godina Zvezdu vodili ljudi koji se vode kao legende kluba i veliki Zvezdaši, ugledni ljudi, domaći i strani privrednici, pa smo danas dovedeni u situaciji da je naš klub urušen u svakom pogledu. Iz svega toga naučili smo da ne budemo robovi predrasuda i zato nemamo problem da bilo ko dobronameran i sposoban stane na čelo kluba i pokuša da stabilizuje klub i vrati Zvezdu na pravi put.

Morate da znate da će vaš rad biti vrednovan prema vašim potezima i rezultatima. Iskustvo nam pokazuje, da su se proteklih godina mnoge stvari događale jer su prave reakcije kasnile i da u buduće u interesu Crvene Zvezde moramo da delujemo i preventivno.

I da zaključimo, na vama je obaveza i odgovornost da povratite poverenje Zvezdaša i podignete ugled Kluba. Na tom putu, mi vam sigurno nećemo stajati, ali na svakom drugom sigurno hoćemo!" 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво