Читај ми!

Siti rutinski savladao Kristal palas

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Kristal palas sa 3:0 u prvoj utakmici 17. kola engleske Premijer lige. Golove za Siti su postigili David Silva u 49. i 61. i Jaja Ture u 81. minutu. Kolarov asistent kod drugog pogotka.

"Građani" su se ovim trijumfom izjednačili na liderskom mestu sa Čelsijem, koji svoj meč 17. kola Premijer lige igra u ponedeljak. Izabranici Manuela Pelegrinija imali su i u prvom poluvremenu apsolutnu dominaciju, ali je njihov napad bio bez završne oštrice. Bezuspešno su kružili oko šesnaesterca, a najveću šansu imao je Zabaleta, koji je u 43. minutu za nekoliko santimetara promašio gol.

Sve se promenilo u nastavku utakmice, Siti je "naštelovao nišane" i ubedljivim rezultatom slomio Kristal. "Građani" su do prvog gola došli tek u drugom poluvremenu, kada je posle jedne kombinacije po desnom boku Pablo Zabaleta proigrao na ivici šesnaesterca Silvu, a ovaj dobrim udarcem doneo svojoj ekipi prednost.

Asistent kod drugog gola Sitija bio je srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov, a strelac je ponovo bio Silva. Kolarov je s levog boka poslao jedan centaršut po zemlji, a Silva je u petercu Kristal palasa bio sam, te je iz prve šutirao i savladao Hulijana Speronija. Kristal palas je u 63. minutu postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Konačan rezultat je postavio Ture u 81. minutu. Kontru domaće ekipe povukao je Hesus Navas, a onda je dodao na levu stranu ka Džejmsu Milneru, te je ovaj loptu prosledio do Turea, koji je lepo šutirao i tako rešio pitanje pobednika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи