Читај ми!

"Novac i A reprezentacija su boljke srpskog fudbala"

Predsednik FSS-a na svečanosti u hotelu "Metropol" govorio o problemima koji tište srpski fudbal. Njih, sasvim jasno, ima mnogo. Tri koja su najveća, po mišljenju Tomislava Karadžića, jesu besparica srpskih klubova, odsustvo rezultata A selekcije i eventualni prijem Kosova u Fifu i Uefu.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da je privatizacija lek za srpski fudbal i pozvao Vladu i Ministarstvo omladine i sporta da budu energičniji po tom pitanju.

"Stanje u klupskom fudbalu je teško i poprima dimenzije drame, polovina klubova je blokirana, vlada opšte preživljavanje i dobar deo je blizu stečaja. Nikad nije bilo ovako teško, nema prostora ni u državnom budžetu i jedini lek je privatizacija", izjavio je Karadžić na godišnjoj svečnosti FSS-a u hotelu "Metropol".

On je dodao da je Vlada najavila privatizaciju do kraja godine, da je ministar za sport obišao pola Evrope da bi upoznao iskustva razvijenih zemalja, i da se potom zaćutalo.

"Bez titulara i novih izvora finansiranja, ne piše nam se dobro. Ne treba biti mnogo pametan, dovoljno je samo da pređemo granicu i vidimo primer Mađarske, koja je ove godine izgradila pet stadiona i posle dugog perioda posrtanja krenula napred", konstatovao je Karadžić.

Uz privatizaciju, Karadžić je među četiri prioriteta za 2015. godinu naveo i borbu A tima za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

"A tim je stara boljka, to je najveći problem. Zabrinut sam jer nemamo više prostora za opravdanje, posebno što sada na finalni turnir idu 24 od 53 tima. Imamo sjajne igrače, ali nemamo tim, a kad nema tima, nema ni igre ni rezultata. Verujem da će novi selektor Ćurčić, koji je sa mladom selekcijom uspeo da pobedi Špance, moći da nas odvede bar u baraž. Neće biti lako, ali ništa u životu nije lako", poručio je Karadžić.

On je najavio da će FSS u 2015. godini voditi tešku borbu i protiv prijema Kosova u Fifu i Uefu.

"Pozicija nam je teška, poslednje tri godine odolevamo. U statutu Fife postoji tačka da zemlja koja nije u UN ne može da postane članica, ali prijem nekih saveza i prijem Kosova u MOK dodatno nam otežava poziciju", naveo je Karadžić.

Kao četvrti prioritet, odnosno kao jedinu lepu vest, Karadžić je naveo da je od Uefe i Fife stigla finansijska pomoć za obnavljanja uništenog u ovogodišnjim poplavama.

"Od Fife smo dobili 600.000 evra, od Uefe 500.000 i ta pomoć će u januaru biti prosleđena onima koji su nastaradili u poplavama. Takođe, u sledećoj godini upotrebićemo dobijena 1,4 miliona evra za izgradnju 20 terena sa veštačkom travom", zaključio je Karadžić.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара