Читај ми!

Bura u Pazovi, Šćepanović na čelu Zajednice superligaša!

Podele u srpskom fudbalu, trvenja između dva najveća kluba, pa onda između dva najveća kluba i čelnika Saveza – vode ka kolapsu ionako nestabilnog i izranjavanog sistema. Primer za to je viđen i danas u Staroj Pazovi, gde je biran novi predsednik Zajednice superligaša.

Predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina Zoran Šćepanović izabran je na mesto prvog čoveka Zajednice superligaša, na burnoj sednici u Staroj Pazovi, preneo je portal Mondo.

Za Šćepanovića su glasali predstavnici Crvene zvezde, Vojvodine, Spartaka, OFK Beograda, Radničkog 1923, niškog Radničkog, Rada i Napretka, dok je Čukarički bio uzdržan.

Protivkandidat Goran Milanović napustio je sednicu uoči glasanja rečima da "ovako ne vredi raditi" i da su se "mnoge stvari promenile juče u toku dana i danas ujutro".

Za njim su izašli i predstavnici Partizana, Donjeg Srema, Jagodine, Voždovca i Borca, dok predstavnici Novog Pazara i Mladosti nisu ni došli u Staru Pazovu.

Zanimljivo je da su sportski listovi Sportski žurnal i Sport, po pravilu dobro informisani kada su ovakve stvari u pitanju, u izdanjima za sredu pobedu skoro već pripisali Milanoviću. 

Novinari su posle sednice pitali predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića da li razmišlja o tome da ta organizacija preuzme vođenje Superlige.

"O svemu ćemo razgovarati narednih dana", kratko je odgovorio Karadžić.

Šćepanović: Da se ujedinimo umesto što se svađamo

Zoran Šćepanović, dakle novi predsednik Zajednice superligaša, rekao je da želi da ujedini sve klubove uprkos ispoljenim razlikama među njima.

"Ja želim da budem neko ko će ujediniti sve klubove. Zaista ne vidim da među nama ima toliko razlika. Naprotiv. Sve te razlike koje postoje, mogu samo da doprinesu da se bolje razumemo. Svi klubovi imaju identične potrebe i probleme koje zajednički treba da rešavamo, naravno, uz pomoć Fudbalskog saveza Srbije", preneo je Mondo Šćepanovićevu izjavu posle sednice u Staroj Pazovi.

"To što neko nije došao, ne doživljavam i ne shvatam kao da je protiv ovoga... Očekuje nas dosta posla. Treba poboljšati odnose između svih klubova, jer svi imamo iste potrebe. Nemam nameru da budem retrogradna i rušilačka snaga, već hoću da se ujedinimo. Hajde da se malo promenimo nabolje", naglasio je Šćepanović.

On je dodao da ne vidi razlog da FSS oduzme Zajednici upravljanje Superligom.

"Ako to bude odluka FSS-a moraćemo da se povinujemo, ali ne vidim razlog da se tako nešto dogodi", naveo je Šćepanović.

Korać: Nismo želeli da prisustvujemo sednici Skupštine Zajednice

Generalni sekretar Fudbalskog kluba Novi Pazar Redžep Korać rekao je da su predstavnici tog kluba odsustvovali sa današnje sednice Skupštine Zajednice superligaša Srbije zbog toga što nisu želeli da učestvuju u njenom radu.

"Sa svih strana su nas zvali kao da se bira predsednik Amerike. Ovakve situacije samo štete fudbalu. Pozivamo obe strane da sednemo i da razgovaramo za dobrobit fudbala, put kojim smo krenuli ne vodi nikuda", rekao je Korać.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи