Junajted nastavio seriju, pobeđen i Liverpul!

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su na svom Old Trafordu ekipu Liverpula sa 3:0 u derbiju 16. kola engleske Premijer lige. Totenhem dobio triler na Liberti stadionu.

Šestu uzastopnu pobedu u Premijer ligi Mančesteru su golovima doneli Runi u 12. minutu, Mata u 40. i Robin van Persi u 71. minutu.

Uz njih, jedan od najzaslužnijih za pobedu Junajteda u najvećem derbiju Premijer lige bio je golman David de Hea koji je odbranio nekoliko izuzetnih prilika gostiju.

Prvu šansu imao je Liverpul, kada je u 12. minutu Rahim Sterlig bio u dobroj poziciji, ali se De Hea dobro postavio.

U prvom narednom napadu, samo tridesetak sekundi kasnije Junajted je poveo. Antonio Valensija je prošao pored trojice igrača Liverpula, neometano je dodao loptu Runiju, koji je šutirao sa 16 metara i savladao Breda Džonsa.

Do prednosti od 2:0 Junajted je stigao posle gola Huana Mate iz ofsajda. Posle centaršuta s leve strane Van Persi je u šesnaestercu zakačio loptu, ona je došla do Mate, koji je bio najbliži golmanu Liverpula, ali pomoćni sudija nije signalizirao nedozvoljenu poziciju, te je lopta završila po drugi put u mreži gostiju.

Liverpul je dobro parirao Mančesteru u prvom poluvremenu, imao je i nekoliko prilika, uglavnom preko Sterlinga.

Sterling je na samom početku drugog poluvremena, u 50. minutu, propustio svoju najbolju šansu na meču.

Džoni Evans je loše vratio loptu De Hei, Sterling je presekao to dodavanje, ali je golman Mančestera odbranio njegov udarac.

U 67. minutu, posle nove akcije Sterlinga, Baloteli je pogodio prečku, a promašaje Liverpula je četiri minuta kasnije kaznio Van Persi.

Huan Mata povukao je kontranapad kroz sredinu i na levom boku našao Runija koji je pokušao da na drugoj stativi uposli Van Persija, ali je igrač Liverpula Dejan Lovren loše ispucao loptu, vratio je do Mate koji je prosledio do Holanđanina, a ovaj iz prve šutirao i savladao Džonsa.

Do kraja meča Baloteli je imao još jednu veliku priliku, bio je sam ispred De Hee, koji je ponovo dobro intervenisao.

Fudbaleri Totenhema pobedili su na gostovanju Svonsi sa 2:1. Totenhem je poveo već u četvrtom minutu golom Herija Kejna, izjednačenje Svonsiju je doneo Vilfred Boni u 48. minutu, dok je konačan rezultat postavio Kristijan Eriksen minut pre kraja meča.

U poslednjem meču 16. kola Premijer lige u ponedeljak se sastaju Everton i Kvins Park

Tabela: Čelsi 39 bodova, Mančester Siti 36, Mančester Junajted 31, Vest Hem 28, Sautempton i Arsenal po 26, Totenhem 24, Njukasl 23, Svonsi 22, itd.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара