Читај ми!

Zvezda obeležila 23 godine od svetske titule u Tokiju

Fudbalski klub Crvena zvezda je koktelom na Marakani obeležio 23 godine od osvajanja titule prvaka sveta pobedom u finalu Interkontinentalnog kupa u Tokiju nad čileanskom ekipom Kolo-Kolo.

Crveno-beli su 8. decembra 1991. godine kao šampioni Evrope savladali prvaka Južne Amerike sa 3:0 i popeli se na krov sveta.

Dva pogotka postigao je Vladimir Jugović, a jedan Darko Pančev. Veći deo utakmice Zvezda je odigrala sa 10 fudbalera zbog crvenog kartona koji je dobio kapiten Dejan Savićević.

Trener ekipe koja je podigla trofej Vladica Popović rekao je da mu je bila čast i privilegija da sa klupe predvodi crveno-bele do najvećeg uspeha u istoriji.

"Uobičajeno je da se već dugi niz godina okupljamo i evociramo uspomene na današnji dan. Sve one kojima je Zvezda u srcu dva puta godišnje raduje sećanje na dan kada su osvojene dve najvrednije titule – Tokio i Bari", rekao je Popović na Zvezdinom stadionu gde je organizovan prigodan koktel.

On je istakao da pobeda nad čileanskim timom nije dolazila u pitanje, uprkos problemima u zemlji.

"Bili smo svi kao jedan, ne smemo da zaboravimo građanski rat i krvavi sukob i da smo u takvim okilnostima odoleli svim pritiscima. Posle 23 godine, sa ove tačke mirnije gledam na sve to", rekao je Popović.

Velikom broju gostiju, prijateljima i legendama kluba obratio se tadašnji predsednik i sada jedini kandidat za novog predsednika Svetozar Mijailović.

"Opredelili smo se da svake godine obeležimo dva najvažnija datuma u istoriji kluba, to ne radimo samo da bismo se samo podsetili sjajnih vremena, već i da bismo se zahvalili fudbalerima i stručnom štabu na uspehu, kao i dali podstrek mladim igračima kako bi nastojali da ponove uspeh", rekao je Mijailović.

Koktelu su prisustvovali igrači i stručni štab Crvene zvezde, nekadašnji predsednik kluba Dragan Džajić, v. d. generalnog sekretara Zvezdan Terzić, potpredsednik i prvi čovek Košarkaškog kluba Nebojša Čović, legendarni golman Stevan Dika Stojanović i mnogi drugi.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво