Читај ми!

Njukasl zaustavio Čelsi, Siti se približio!

Fudbaleri Njukasla su pobedili na svom terenu ekipu Čelsija sa 2:1, u utakmici 15. kola engleske Premijer lige, i tako naneli prvi poraz "plavcima" ove sezone. To je iskoristio Mančester siti, koji je savladao Everton uz dosta muke. Stouk umalo ispustio pobedu nad Arsenalom. Liverpulu samo bod protiv Sanderlenda.

I to je, valjda, moralo da se dogodi. Čelsi je zabeležio prvi poraz u prvenstvu ove sezone. Ipak, klub iz Londona ostaće prvi na tabeli Premijer lige. Fudbaleri Njukasla uspeli su da prekinu Čelsijev niz od 23 pobede.

Njukaslov junak bio je Patrik Sise. Mada nije grao od početka, postigao je oba gola za svoj tim – u 57. i 78. minutu. Domaćin je onda ostao sa igračem manje, pošto je u 82. minutu zbog drugog žutog kartona isključen Stiven Tejlor.

Pre tog drugog hladnog tuša za Čelsi, Azar je u 74. minutu bio u prilici da izjednači posle idealne asistencije srpskog internacionalca Branislava Ivanovića, ali je pogodio samo stativu.

Ipak, malo nade Čelsiju dao je Didije Drogba, koji je fenomenalnim udarcem glavom u 83. minutu smanjio na konačnih 2:1. "Plavci" su do kraja utakmice imali inicijativu, ali nisu uspeli i drugi put da savladaju Džeka Alnvika, koji je kao treći golman ekipe branio u drugom poluvremenu.

Fudbaleri Mančester Sitija iskoristili su kiks ekipe Žozea Morinja i pobedom nad Evertonom od 1:0 (1:0) smanjili su zaostatak na tri boda.

Aktuelni prvak Engleske je teže nego što se očekivalo došao do trijumfa i to nakon pogotka iz sumnjivo dosuđenog penala, koji je u 24. minutu iskoristio Jaja Ture.

Na samom početku meča teren je zbog povrede kolena napustio napadač i ove sezone ubedljivo najbolji igrač Sitija Serhio Aguero. 

Fudbaleri Stouka pobedili su Arsenal sa 3:2 (3:0) u utakmici koja će vrlo verovatno ostati upamćena kao najuzbudljivija u ovom kolu Premijer lige.

Stouk je naneo četvrti poraz Arsenalu, koji polako, ali sigurno gubi korak sa ekipama iz vrha tebale. A malo je nedostajalo da Stouku izmakne pobeda, pošto je na poluvremenu vodio sa 3:0.

Gosti su golom Santi Kazorle u 68. minutu iz penala i nekoliko trenutaka kasnije golom Arona Ramzija smanjili vođstvo protivnika, ali nisu imali snage za preokret.

U međuvremenu tim Arsena Vengera ostao je sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton zbog povlačenja dobio Kalum Čejmbers.

Liverpul je na Enfildu odigrao samo 0:0 protiv Sanderlenda, a mreže su mirovale i na meču Hal - Vest Brmovič Albion. Srpski reprezentativac Lazar Marković ušao je u igru u 78. minutu umesto Kutinja.

U ostalim mečevima Kvins Park rendžers pobedio je Barnli sa 2:0.

Tabela: Čelsi 36 bodova, Mančester Siti 33, Sautempton 26, Mančester Junajted 25, Vest Hem 24, Arsenal 23, Njukasl 23, Svonsi 22, Totenhem 21, Liverpul 21, itd.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво