Читај ми!

Dobro došli u pakao Buenos Ajresa!

Postoji razlog zbog kog se njihov duel naziva "Superklasiko". I postoji razlog što se on smatra najvećim fudbalskim derbijem na svetu. River plejt i Boka juniors odigrali su u sedam dana dve nezaboravne utakmice.

Boka juniors i River plejt sastali su se više od 350 puta, ali do pre nešto više od sedam dana nijednom u Kopa Sudamerikani (što i nije toliko neobično budući da ovo takmičenje postoji tek od 2002. godine).

I bilo je žestoko. River Plejt je pobedio u revanšu na Monumentalu minimalnim rezultatom, što im je bilo dovoljno za prolazak u finale, gde će ih sačekati kolumbijski Atletiko nasional iz Medeljina.

Prvi meč, odigran na popularnoj Bombonjeri, okončan je bez golova i, mora se priznati, bez pravog fudbala.

Ekipa Boke juniors je već u prvom minutu izborila jedanaesterac, koji je izvela tek na početku četvrtog minuta zbog protivljenja i protesta igrača u belo-crvenim dresovima. Emanuel Điljoti je izveo udarac, ali je golman Rivera Marselo Barovero odbranio njegov udarac.

River je nakon toga bio tim koji je kontrolisao dešavanja u polju, što im je i donelo vođstvo u 16. minutu. Iskusni Leonardo Piskuliči, koji je veći deo svoje karijere proveo u Kataru i Kini, bio je strelac.

Bez crvenih kartona nije moglo, pa je Danijel Dijaz isključen zbog šutiranja napadača Rivera i reprezentacije Kolumbije Teofila Gutijereza.

Što se tiče atmosfere na tribinama u ova dva meča, o njoj je nezahvalno govoriti. Jednostavno, nedostaje referentna tačka, nešto sa čime se ona može uporediti. Iskustvo gledanja "Superklasika", bilo na stadionu Boke ili Rivera, zaista je jedinstveno.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво