Читај ми!

Ćurčić: Verujem u plasman na EP!

Da ne verujem u plasman na Evropsko prvenstvo, ne bih prihvatio ponudu Fudbalskog saveza Srbije, rekao je novi selektor Srbije Radovan Ćurčić. Selektor insistira na porodičnoj atmosferi u ekipi i najavljuje razgovore sa Nemanjom Vidićom, Nevenom Subotićem i Ademom Ljajićem.

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić uveren je da Srbija, uprkos lošem startu u kvalifikacijama, ima šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Prija mi poverenje, to je velika čast, ali i obaveza. Situacija je teška, imamo veliki bodovni zadatak, ali još 15 bodova je u igri i moramo pozitivno da gledamo. Hrabrosti mi ne nedostaje, dok postoji šansa treba verovati. Izvesno, naredna dva gostovanja, protiv Portugalije i Danske, odrediće naš put. Možda je i bolje što ćemo igrati u gostima, jer je pritisak na domaćinu", izjavio je Ćurčić na promociji u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi.

Ćurčić je dodao da će insistirati da u timu vlada porodična atmosfera.

"Imamo kvalitetne pojedince, igrače sa jakim karakterom, ali moramo da stvorimo tim koji će raditi u službi rezultata. Ne bi trebalo da se postavlja pitanje da li će neko odigrati nula, dva ili pet minuta. Sujeti nije mesto u reprezentaciji i samo porodična atmosfera može da donese rezultat", istakao je Ćurčić sa jasnom aluzijom na "slučaj Filip Đorđević", pošto je napadač Lacija navodno rekao da neće da dolazi da bi igrao minut ili dva.

Ćurčić je najavio razgovore sa Nemanjom Vidićom, Nevenom Subotićem i Ademom Ljajićem.

"Suvišno je da pričam o Vidićevim kvalitetima, on može da nam pomogne i u ljudskom i u igračkom smislu, dokazao se kao jedan od najboljih defanzivaca u Evropi, ali još ima do marta. Što se tiče Subotića i Ljajića, potpredsednik Savo Milošević i ja ćemo razgovarati sa njima i videćemo u čemu je problem", naveo je Ćurčić.

Prema njegovim rečima, ne može da stoji tvrdnja da u reprezentaciji vlada loša atmosfera.

"I do mene su stizale te priče, ali lično sam se uverio da nije tako. Posle razgovora sa igračima shvatio sam o kakvoj se grupi radi, nije bilo nesuglasica, ali normalno je da posle loših rezultata atmosfera bude malo poljuljana. Ako svi budemo usmereni ka jednom cilju, rezultat neće izostati", jasan je Ćurčić.

Novi selektor nije hteo da analizira rad prethodnika Dika Advokata.

"Ne želim da govorim da li je Advokat mogao više, znam da je dao sve od sebe, ali rezultat kreira sve", zaključio je Ćurčić i poručio da će njegov naslednik na mestu selektora mlade reprezentacije za šampionat Evrope u Češkoj moći da računa na sve članove A tima.

Ćurčić je juče na sednici Izvršnog odbora FSS-a imenovan za selektora do šampionata sveta u Rusiji 2018. godine.

Srbija posle tri odigrane utakmice u kvalifikacijama ima jedan osvojen bod i zauzima četvrto mesto na tabeli Grupe I kvalifikacija, iza Danske, Portugalije i Albanije, a ispred Jermenije.

"Ne treba da se plašimo bilo koga, ali sve moramo da poštujemo. Nije trenutak za davanje obećanja, garancija nemam, mogu da obećam mnogo rada. Treba verovati dok god postoji šansa", rekao je Ćurčić.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво