Читај ми!

Rakić: Kao da nas je neko prokleo...

Kriza rezultata praćena krizom realizacije. Tako bi najkraće mogla da se opiše jesenja polusezona šampiona Srbije. Najteže je naravno napadačima, koji često promašuju zicere, o čemu je za "Sport" govorio najiskusniji među njima – Đorđe Rakić.

Zvezda postiže nešto više od gola po utakmici u Superligi (15 na 13 mečeva), a napadač Đorđe Rakić to objašnjava – "prokletstvom".

Crveno-beli su u krizi igre i rezultata, a dva kola pre kraja jesenjeg dela sezone zaostaju šest bodova za najvećim rivalom Partizanom.

"Neko nas je prokleo, bacio je neke čini. Tim rečima sam komentarisao onu prečku u Kragujevcu, jer drugog objašnjenja više nemam. Nikad mi se ovo nije dešavalo u karijeri", rekao je Rakić za Sport.

Napadači Zvezde su poslednji gol u JSL postigli 20. septembra, kada je Rakić bio dvostruki strelac protiv Novog Pazara. Od tada je prošlo 14 sati igre.

"Često kažu da sreća treba da se zasluži, a ja više ne znam šta pogrešno radim. Dajem maksimum i na treninzima i na utakmicama. Prethodne nedelje sam radio završnicu, od deset šuteva devet sam pretvarao u gol. Na utakmici – prokletstvo. Pogađa nas neka kolektivna nesreća, na svakoj utakmici imamo bar četiri zicera i ne vredi, lopta neće u gol!", istakao je Rakić.

Zvezda je pobedila samo dva puta u poslednjih pet kola u Super ligi, a postigla tek tri gola na poslednjih šest.

"Trpimo veliki pritisak. Od javnosti, navijača, a ponajviše od sebe samih. Lošiji rezultati samo uvećavaju to opterećenje i nervozu. Potrebno je imati jak karakter i nositi se sa tim. Posle svake promašene šanse i meča bez pobede – sve je teže. Teško mi je, nervoza čini stvari još gorim, a pomiriti se sa ovakvom situacijom možda je i teže nego preživljavati je", dodao je Rakić.

U sledećem kolu, u subotu 29. novembra, Crvena zvezda na svom terenu igra protiv OFK Beograda.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се