Lionel Mesi je najbolji strelac u istoriji Primere!

Mesi, Ronaldo, Mesi, Ronaldo... Kao da je svaki vikend u španskom prvenstvu predodređen da jedan od ove dvojice spektakularnih fudbalera postavi neki rekord. Večeras je red došao na Argentinca. Lionel Mesi je sa tri gola protiv Sevilje prestigao legendarnog Telma Zaru na listi najboljih strelaca u fudbalskoj ligi najveće zemlje Iberijskog poluostrva.

Fudbaleri Barselone ubedljivo su na Nou Kampu savladali ekipu Sevilje sa 5:1 (1:0) u 12. kolu španske Primere.

Strelci za Katalonce bili su Mesi u 21, 72. i 78, Nejmar u 49. i Rakitić u 65, dok je jedini pogodak za goste delo Đordija Albe, koji je postigao autogol.

Meč je obeležio superefikasni Lionel Mesi, koji je sa tri gola srušio rekord Telma Zare, star 59 godina, po broju golova u španskom prvenstvu. Argentinac je postigao 253 gol na 289 utakmica u Primeri i ispisao još jednu stranicu svoje ali i istorije fudbala.

Da će ovo biti njegovo veče, Mesi je pokazao u 21. minutu kada je lepim golom iz slobodnog udarca savladao golmana Beta.

Mesi i Nejmar bili su nerešiva enigma za odbranu gostiju, a pored gola, Brazilac se istakao sa dve asistencije Mesiju.

Ivan Rakitić je potvrdio pobedu golom protiv nekadašnjeg kluba.

Interesantno je i bilo i u Baskiji, u Eibaru, gde je istoimeni domaći klub dočekao Real Madrid. „Los Blankosi" su ubedljivo slavili, a rezultat je bio 4:0.

Dvostruki strelac za madridsku ekipu bio je Kristijano Ronaldo, dok su po pogodak postigli Hames Rodriges i Karim Benzema.

Sa današnjom utakmicom, Ronaldo se do sada susreo sa 52 ekipe u dresu madridskog Reala. Bio je strelac protiv 51.

Za ekipu Ejbara je od 78. minuta igrao nekadašnji napadač Crvene zvezde i Zemuna Dejan Lekić.
Gradski rival Reala, ekipa Atletika, pobedila je na svom terenu Malagu sa 3:1.

Strelci za Atletiko bili su Tijago Mendeš, Antoan Grizman i Dijego Godin, dok je jedini pogodak za goste postigao Roke Santa Kruz.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво