Читај ми!

FK Novi Pazar: Osuđujemo ubistvo

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je da osuđuje ubistvo nedužnog navijača košarkaša Crvene zvezde u Istanbulu, ali da ne smatraju da zbog toga treba odlagati fudbalski meč sa Voždovcem u Beogradu.I Voždovac imao želju da se utakmica odigra, ali prihvatili bezbednosnu procenu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Meč 13. kola Superlige Srbije između Voždovca i Novog Pazara koji je trebalo da bude odigran od 13 sati u Beogradu odložen je kako bi se izbegli eventualni incidenti zbog ubistva navijača KK Crvene zvezde u Istanbulu.

"Ne sumnjamo u dobre namere, ali se ne slažemo sa ovakvom odlukom koja će se sada pogrešno tumačiti. Žao nam je i osuđujemo ubistvo nedužnog navijača, ali kakve veze ima FK Novi Pazar sa nečim što se desilo u drugoj državi", rekao je generalni sekretar FK Novi Pazar Redžep Korać.

"Znači li to da će se ubuduće sve što se dešava u Turskoj povezivati sa nama. Nama je sinoć oko 20 časova rečeno da je zabranjen dolazak našim navijačima i oni su pristali da ne dolaze na ovu utakmicu, da bi nas u ponoć obavestili da je utakmica odložena', kaže se u saopstenju i dodaje da je FK Novi Pazar tražio da se meč odigra i pred praznim tribinama, ali da " ni to nije prihvaćeno, jer je policijska procena bila da nije bezbedno".

Generalni sekretar fudbalskog kluba Voždovac Dragan Pilipović rekao je da je taj klub imao želju da se utakmica 13. kola Super lige Srbije protiv Novog Pazara održi, ali da Ministarstvo unutrašnjih poslova "nije dalo zeleno svetlo".

"MUP je odložio utakmicu, nismo mi... Mi smo imali želju da ugostimo Novopazarce, da budemo dobri domaćini, kao i svaki put, ali policija nije mogla da grantuje bezbednost učesnika i publike. Nismo dobili zeleno svetlo za organizaciju... Nas je Zajednica superligaša dopisom obavestila da se utakmica odlaže. Mi smo tu odluku mogli samo da prihvatimo", rekao je Pilipović za agenciju Beta.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво