Ančeloti: Sačekali bismo Mesija raširenih ruku

Mediji u Španiji, po svoj prilici gonjeni potrebom da stupce pune zanimljivim, ne uvek i najistinitijim sadržajem, spekulišu već danima o prodaji o Lionela Mesija. Svoj glas celoj zavrzlami pridodao je i Karlo Ančeloti, koji je rekao da bi vrlo rado doveo Argentinca ako ovaj odluči da napusti Blaugranu na kraju sezone.

Lionel Mesi je zapalio medijski prostor kada je za argentinski „Ole" nagovestio da nije siguran da će u Barseloni završiti karijeru. Uvek je postojala priča da će poslednju profesionalnu sezonu odigrati u klubu u kome je ponikao, u Njuels Old Bojsima iz Rozarija, ali sada se navodno otvorila mogućnost da povratka u Argentinu zaigra za još neki od evropskih velikana.

Mnogo je velikih imena koji su sa Nou Kampa odlazili na „Santijago Bernabeu", ali nijedan nije bio kao Mesi. Italijan na klupi Madriđana, Karlo Ančeloti, bi vrlo rado prihvatio ovo pojačanje.

„Mesi u Real Madridu? Svi kvalitetni timovi u svojim redovima imaju mesta za kvalitetnog igrača", rekao je on.

Dolazak Mesija, ma koliko nerealan on delovao, bi spojio verovatno dva najveća direktna rivala u istoriji fudbala. Kristijano Ronaldo i on imaju zajedno osvojenih šest Zlatnih lopti, s tim da je Portugalac favorit da osvoji narednu. Ranije ove nedelje, međutim. Manuel Nojer, još jedan od favorita, je istakao da nije potrebno da se slika u donjem vešu kako bi osvojio nagradu, kao i da više voli zelenu travu od crvenog tepiha.

Čak je i Ćabi Alonso, nekadašnji Ronaldov saigrač, a sada fudbaler minhenskog kluba, istakao da upravo Nojer zaslužuje ovu nagradu, posebno nakon osvajanja Svetskog prvenstva.

Međutim, za Ančelotija dilema ne postoji.

„Ćabi je među retkima koji misle da Ronaldo neće osvojiti Zlatnu loptu. Izgleda da ljudi zaboravljaju da je Ronaldo postigao 17 golova u Ligi šampiona. Trebalo bi da pričamo o Zlatnoj lopti za narednu godinu, jer što se ove godine tiče, dilema ne postoji".

Ančeloti je rekao da teža povreda Luke Modrića predstavlja veliki udarac za ekipu, izrazivši nadu da je Sami Kedira sposoban da zauzme njegovo mesto u veznom redu na prvenstvenoj utakmici protiv Eibara u subotu.

Kedira je zbog niza povreda imao samo nekoliko nastupa ove sezone, ali je bio i u nemilosti zbog odbijanja da potpiše novi ugovor sa evropskim šampionom.

"Gubitak Modrića je nezgodan za nas, ali moramo da budemo pozitivni. U stanju smo da pokrijemo njegov izostanak ostalim igračima, još nisam konačno prelomio ko će ga zameniti. Imam klasičnu opciju uvođenjem Kedire, ili u drugoj da izaberem Iska. Kedira je odigrao dva meča nakon povrede i zavisi da li je potpuno spreman. Ako je spreman, onda će igrati, u suprotnom nastupiće Isko", zaključio je Italijan.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво