Читај ми!

Nezadovoljan rezultatima preorao teren FK Sloge

Fudbalski klub "Sloga" iz šumadijskog sela Desimirovac kod Kragujevca, posle sedam decenija postojanja, nedavno je ostao bez jedinog terena za fudbal. Nezadovoljan rezultatima tima, vlasnik je preorao teren.

Umesto zelene trave, duboko oranje. Nezodovoljan rezultatima seoskog kluba, ili iz nekih drugih razloga, Velimir Marković, odlučio je da parcelu koja je njegovoj porodici oduzeta agrarnom reformom, 1946. godine vrati u vlasništvo.

Da su decenijama unazad na ovom mestu odigravani fudbalski mečevi, danas jedino svedoče povađene stative.

Marković, koji nije hteo pred kamere, kaže da fudbalski klub "Sloga" nije  ispoštovao dogovor koji su imali za korišćenje zemljišta. Podigli su tribine i druge pomoćne objekte, pa je posumnjao da bi mogao da ostane bez zemljišta. Više puta ih je upozoravao na tu nepravilnost, a onda pravdu potražio na sudu.

U fudbalskom klubu "Sloga" kažu da su na gubitku, jer su godinama ulagali u infrastukturu: podigli su pomoćne objekte i svlačionice. Brine ih najviše to što će selo ostati bez jedinog mesta za okupljanje mladih.

"U igralište u Desimirovcu svi su ulagali. Ne samo klub, već i meštani sela, preko Mesne zajednice. Sada smo prinuđeni da ugasimo fudbalski klub. Imamo tri selekcije sa šezdesetak igrača", kaže Milorad Marković, predsednik FK Sloga Desimirovac.

Zatihnuli su apaluzi i navijanje. Meštani su u neverici, žale što će se umesto golova, na preoranoj poljani "pljuštati" kukuruz i pšenica.

Mladi iz Desimirovca i okolnih sela primorani su da umesto u svom selu, treninge i fudbalske utakmice organizuju u okolnim mestima. Fudbalski klub "Sloga" pokušava da povrati teren.

Uglavnom, utakmicu, su bar za sada, dobile ratarske kulture. Šta će biti  u produžecima, odlučiće Viši sud u Kragujevcu.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво