Читај ми!

Čelsi slavio na Enfildu, "sveci" ne posustaju

Fudbaleri Čelsija pobedili su na Enfildu ekipu Liverpula sa 2:1 u 11. kolu Premijer lige. Izabranici Žozea Morinja pobedom učvrstili lidersku poziciju u šampionatu Engleske, Sautempton trijumfom zadržao drugo mesto. Siti remizirao u Londonu sa Kvins Parkom.

Zanimljiva fudbalska predstava na Enfildu. U duelu danas ravnopravnih rivala pobedili su gosti. Liverpul nije iskoristio svoje šansi i Čelsi je zasluženo odneo dragocena tri boda.

Domaća ekipa povela je već u devetom minutu golom Emrea Čana. Lopta je došla do Čana, koji je bio sam, napravio je nekoliko koraka i šutirao sa 25 metara, a lopta se na putu ka golu odbila od igrača Čelsija Gerija Kejhila i završila u mreži.

Samo pet minuta kasnije Kejhil se iskupio za to i izjednačio na 1:1. Posle kornera Čelsija Nemanja Matić je šutirao glavom, golman Liverpula Simon Minjole odbranio, a na odbijenu loptu je natrčao Kejhil i poslao je u gol.

Međutim, sudija nije odmah pokazao na centar, ali je posle nekoliko sekundi to učinio pošto je gol-tehnologijom utvrđeno da je lopta prešla gol liniju.

Pobedu Čelsiju doneo je Dijego Kosta u 67. minutu. Apsilikueta je prošao po levoj strani i centirao, a Minjole je tu loptu odbio samo do Koste, koji je poslao u mrežu sa nekoliko metara.

Fudbaleri Liverpula su u 88. minutu tražili jedanaesterac pošto je lopta posle udarca Stivena Džerarda pogodila u ruku Kejhila.

Čelsi je i dalje prvi na tabeli Premijer lige, a posle ove pobede ima 29 bodova, dok je Liverpul na sedmom mestu sa 14 bodova.

U ostalim mečevima 11. kola Mančester junajted je na Old Trafordu savladao Kristal Palas sa 1:0 golom Huana Mate u 67. minutu, dok je Sautempton bio siguran protiv Lestera - 2:0.

Oba gola za ekipu srpskog reprezentativca Dušana Tadića postigao je Šejn Long.

Sautempton je ovom pobedom uhvatio priključak sa ekipama iz vrha tabele i sada za vodećim Čelsijem zaostaje četiti boda.

Fudbaleri Kvins Park Rendžersa i Mančester Sitija odigrali su nerešno 2:2 u poslednjoj utakmici dana u Premijer ligi.

Siti je izvukao bod na gostovanju u Londonu, iako je dva puta jurio prednost KPR-a.

Golove za domaćina postigli su Ostin u 21. minutu i Demikelis, koji je zatresao sopstvenu mrežu u 76. minutu, dok je dvostruki strelac za Siti bio Serhio Aguero.

Tim Manuela Pelegriniji sada zaostaje osam bodova za vodećim Čelsijem.

Rezultati i strelci 11. kola:

Liverpul - Čelsi 1:2 (Čan 9 - Kejhil 14, Kosta 67)

Barnli - Hal 1:0 (Barns 50)

Mančester Junajted - Kristal Palas 1:0 (Mata 67)

Sautempton - Lester 2:0 (Long 75, 80)

Vest Hem - Aston Villa 0:0

Kvins Park Rendžers - Mančester Siti 2:2 (Ostin 21, Demikelis ag 76 - Aguero 32, 83)

Nedelja:

Sanderlend - Everton (14.30)

Totenhem - Stouk (14.30)

Vest Bromvič Albion - Njukasl (14.30)

Svonsi - Arsenal (17)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво