Читај ми!

Partizan poražen na Bosforu

Bešiktaš – Partizan 2:1 (kraj). Crno-beli se sa gostovanja u Turskoj vraćaju praznih šaka. Demba Ba dvostruki strelac za Bešiktaš, Saša Marković postigao prvenac Partizana u Ligi Evrope. Danko Lazović u poslednjim trenucima meča pogodio prečku. Naredni meč Partizan igra u Londonu protiv Totenhema.

Fudbaleri Partizana izgubili su u Istanbulu od ekipe domaćeg Bešiktaša sa 2:1, u utakmici četvrtog kola C grupe Lige Evrope. Strelci su bili Demba Ba u 57. iz penala i 62. za Bešiktaš, a Marković u 78. minutu za Partizan.

Crno-beli su pretrpeli treći poraz u Ligi Evrope i praktično ostali bez šansi za plasman u narednu fazu takmičenja, dok je Bešiktaš napravio korak dalje postigavši drugu pobedu.

Turski tim zasluženo je odneo tri boda. Bešiktaš je dominirao u prvih 75 minuta, da bi beogradski crno-beli tek u finišu zapretili golmanu Gonenu.

U prvih 45 minuta Partizan nije uputio niti jedan udarac ka golu Bešiktaša, dok su domaći imali nekoliko poluprilika da savladaju Milana Lukača.

Odbrana crno-belih je popustila u 56. minutu, kada je Stanković u svom kaznenom prostoru oborio Torea, a Senegalac Demba Ba sigurno je izveo najstrožu kaznu.

Isti igrač duplirao je prednost svog tima samo pet minuta kasnije, kada je iskoristio sjajan kontranapad i asistenciju Torea.

Ulaskom Saše Ilića u igru Partizan je zaigrao bolje i agresivnije, pa je Saša Marković u 78. minutu postigao lep pogodak, prvi za crno-bele u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope.

U finišu meča Lazović je mogao da donese i bod svom timu, ali je posle slobodnog udarca Drinčića odbijenom loptom pogodio samo prečku gola Bešiktaša.

Crno-beli su porazom u Istanbulu izgubili svaku šansu da se nađu među prve dve ekipe u grupi koje će nastaviti takmičenje.

U drugoj utakmici 4. kola Totenhem je kao gost pobedio Asteras takođe sa 2:1.

U narednom 5. kolu Partizan igra 27. novembra u Londonu protiv Totenhema.

Ovako je protekao meč u Istanbulu:

20.55 - Kraj, Bešiktaš - Partizan 2:1.

20.54 - U poslednjim trenucima meča Partizan ne koristi veliku priliku, prečku sa samo nekoliko metara pogađa Danko Lazović.

20.36 - GOOOLLLLL! Partizan smanjuje rezultat na 2:1, strelac je Saša Marković u 77. minutu utakmice.

Jedna od retkih lepih akcija crno-belih, Saša Ilić je asistent, a Marković lepim udarcem sa 20-ak metara postiže prvi pogodak za Partizan u Ligi Evrope ove sezone.

20.26 - Još dve promene vrši Marko Nikolić. Umesto Grbića i Škuletića na terenu su Andrija Živković i Danko Lazović.

20.23 - Prva izmena u timu Partizana, umesto neprimetnog Danila Pantića u igri je Saša Ilić.

20.20 - GOL! Vodi Bešiktaš sa 2:0, ponovo je strelac Demba Ba.

Prvi put da je Partizan krenuo sa više igrača u napad, turski tim organizuje brzu kontru, Tore je asistent, strelac Senegalac.

20.15 - GOL! Demba Ba je siguran sa penala. Lopta odlazi u jednu, Lukač u drugu stranu, Bešiktaš vodi od 57. minuta sa 1:0.

20.14 - Penal za Bešiktaš!

Stanković je u kaznenom prostoru srušio Gokana Torea, a sudia Tudor pokazao na belu tačku.

20.04 - Počelo je i drugo poluvreme na Ataturk stadionu.

19.48 - Poluvreme u Istanbulu, Bešiktaš - Partizan 0:0.

Domaći su mnogo bolji rival u prvih 45 minuta, Partizan bez udarca ka golu Bešiktaša.

19.29 - U 27. minutu utakmice opravdano poništen gol Bešiktašu zbog ofsajda.

19.02 - Počeo je meč u Istanbulu.

18.10 - Poznati su sastavi timova za meč u Istanbulu:

Partizan: Lukač, Volkov, Stanković, Ćirković, Stevanović, Marković, Drinčić, Živković, Pantić, Ninković i Škuletić.

Bešiktaš: Gonen, Kojbaši, Sivok, Franko, Ramon, Tore, Kavlak, Hačinson, Ozjakup, Ba i Šahan.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво