Читај ми!

FIFA uklonila mapu Rusije sa Krimom

FIFA izrazila žaljenje zbog kratkog video-spota koji je pratio predstavljanje amblema SP 2018. u Moskvi, jer je poluostrvo Krim prikazano kao deo Rusije.

Međunarodna fudbalska federacija uklonila je deo promotivnog video-snimka sa svog zvaničnog naloga na "ju tjubu" za Svetsko prvenstvo 2018. na kom je pokazana mapa zemlje-domaćina Rusije sa poluostrvom Krim, koje se posle referenduma u martu prisajedinilo Rusiji.

FIFA je izrazila žaljenje i umesto prvobitnog originalnog, ostao je snimak na kom tog dela u trajanju od dve sekunde nema.

AP prenosi izjavu diplomate i bivšeg šefa organizacionog komiteta za Evropsko prvenstvo 2012. Markijana Lubkovskog koji je na njegovom nalogu na "Fejsbuku" pozvao na reagovanje pravnika, ističući da "ako se žestoko ne reaguje na takve stvari, od nas neće uskoro ništa ostati".

Agenciji Interfaks-Ukrajina predstavnik pres službe Fudbalskog saveza Ukrajine Pavel Ternovoj rekao je da se predsednik Saveza Anatolij Konjkov čuo sa kolegama i FIFA "posle čega je dobijen neohpodan rezultat".

"Sada tog klipa na zvaničnom sajtu FIFA nema. Izvinili su se za situaciju", rekao je Ternovoj.

Logotip SP 2018. sa stilizovanim prikazom pehara u bojama ruske zastave i nacionalnih ornamenata, prikazan je u utorak uz pomoć svetlosnih efekata na fasadi Baljšoj teatra u Moskvi a prezentovali su ga i ruski kosmonauti Aleksandar Samokutjajev, Elena Serova i Maksim Surajev sa Međunarodne kosmičke stanice (MKS), što je emitovano u programu Prvog kanala državne televizije.

Logo za SP koje će se održati u 11 gradova Rusije izradila je agencija "Brandia Central" iz Portugalije.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи