Roma stigla Juve, prvi poraz Sampdorije

Roma je pobedila Čezenu i iskoristila kiks Juventusa, koji je poražen na Marasiju, čime se izjednačila na čelu tabele sa "bjankonerima". Inter naneo prvi poraz timu Siniše Mihajlovića. Fiorentina lako protiv Udinezea. Neverovatan promašaj Kaljehona na meču u Bergamu.

Fudbaleri Intera savladali su u Milanu ekipu Sampdorije sa 1:0, a istim rezultatom šampion Juventus poražen je na gostovanju Đenovi, u utakmicama devetog kola italijanske Serije A.

"Neroazuri" su na San Siru zabeležili četvrtu pobedu ove sezone, koja je donela barem privremeno "mir u kući", i približili se gornjem delu tabele.

Do uspeha su, međutim, došli posle mnogo muka postigavši gol iz penala tek u samo završnici.

U timu Valtera Macarija srpski defanzivac Nemanja Vidić odigrao je ceo meč, Zdravko Kuzmanović je ušao u igru u 52. minutu, dok su gosti, koje predvodi Siniša Mihajlović, zaustavljeni posle serije dobrih rezultata i trenutno su četvrtoplasirani sa šest bodova zaostatka za vodećima Romom i Juventusom.

Torinski crno-beli neočekivano su ostali praznih ruku u Đenovi primivši gol u sudijskoj nadoknadi, tako da ih je na čelu tabele smenila Roma sa istim brojem bodova koja je bila sigurna u duelu sa Čezenom (2:0).

U sastavu Rimljana Adem Ljajić je meč presedeo na klupi.

Milan je takođe zaustavljen na gostovanju na Sardiniji, gde mu je domaćin Kaljario otkinuo planirana dva boda igrajući nerešeno 1:1.

Fiorentina je konačno zaigrala kako ume i pobedila Udineze (3:0), a njen defanzivac Nenad Tomović ušao je u teren u 76. minutu.

U pobedi Torina nad Parmom (1:0) ceo meč odigrao je srpski defanzivac Nikola Maksimović.

Rezultati:

Đenova - Juventus 1:0 (Antonini 90+4)

Atalanta - Napoli 1:1 (Denis 57 - Iguain 86)

Fiorentina - Udineze 3:0 (Babakar 44, 70, Valero 80)

Inter - Sampdorija 1:0 (Ikardi 90. penal)

Palermo - Kjevo 1:0 (Riđoni 81)

Roma - Čezena 2:0 (Destro 8, De Rosi 82)

Torino - Parma 1:0 (Darmijan 10)

Kaljari - Milan 1:1 (Ibarbo 24 - Bonaventura 34)

Odigrano juče: Sasuolo - Empoli 3:1.

U preostalom meču sutra se sastaju Verona i Lacio.

Tabela: Roma i Juventus po 22 boda, Milan, Sampdorija i Udineze po 16, Lacio, Napioli, Inter i Đenova po 15, itd.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи