Читај ми!

Kup Srbije: Rad izbacio Zvezdu!

Igraju se, ili su odigrani, mečevi osmine finala Kupa Srbije. Iznenađenje smo videli na Vračaru, gde je Rad savladao Crvenu zvezdu sa 1:0. Dalje idu i Jagodina i Spartak, a nakon izvođenja penala u četvrtfinale se plasirao i Radnički iz Niša. Vojvodina je savladala drugoligaša užičku Slobodu. Voždovac bolji od Metalca u Gornjem Milanovcu.

Izabranici trenera Nenada Lalatovića ponovili su lošu partiju iz prvenstvenog meča sa Donjim Sremom i potvrdili da se aktuelni šampion nalazi u velikoj krizi.

Iako je Rad na početku meča imao blagu inicijativu i pretio šutevima iz daljine, Zvezda je preko Aleksandra Kataija u 28. minutu imala prvu ozbiljnu šansu. Ipak, golman domaćih Boris Radunović je odbranio, iako je Katai bio u dobroj poziciji.

Crveno-beli su u finišu prvog poluvremena mogli da dođu do vođstva, mladi Luka Jović je posle greške štopera Bajića izašao "jedan na jedan" sa Radunovićem, ali je golman "građevinara" odbranio njegov udarac.

Rad je poveo golom Slavka Perovića, koji se na asistenciju Borka Veselinovića najbolje snašao u kaznenom prostoru Crvene zvezde i savladao Damira Kahrimana. Domaći fudbaleri su posle vođstva pretili iz kontri preko Vladimira Rodića, ali je vezista "građevinara" u 65. minutu propustio dobru šansu.

Zvezda je već u sledećem napadu mogla do izjednačenja, Despotović je šutirao iz daljine, Radunoviću je lopta iskliznula iz ruku, ali je pogodila stativu. Sjajnu šansu imao je i Darko Lazović, koji je u 70. minutu iz voleja pogodio prečku.

Rad je pet minuta pre kraja imao priliku da reši pitanje pobednika, ali je Petar Jelić posle udarca glavom bio neprecizan. U sudijskoj nadoknadi kapiten Zvezde Nikola Mijailović propustio je priliku da izjednači i da se tako o učesniku četvrtfinala nacionalnog kupa odluči posle penala.

Rad i Crvenu zvezda će predstojećeg vikenda odigrati još jednu utakmicu na Vračaru u 11. kolu Super lige.

U preostalim utakmicama – Spartak je u Suboticu lako izašao na kraj sa Proleterom iz Novog Sada, Jagodina je ubedljivo pobedila Radnički u Kragujevcu, dok je niški Radnički tek posle penala eliminisao Inđiju na Čairu.

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su u Novom Sadu, u osmini finala, savladali ekipu užičke Slobode sa 1:0.

Branilac trofeja Vojvodina srušila je otpor Užičana kod kuće mnogo teže nego što se očekivalo.

Alivodić je doneo rano vođstvo i činilo se da će u nastavku ekipa Zorana Marića rutinski odraditi posao, međutim, Sloboda se znalački branila odolevajući pritisku domaćina i malo je nedostajalo da priredi iznenađenje.

Na kraju, jednim ali vrednim golom, Novosađani su se zasluženo probili među osam najboljih timova nacionalnog Kupa.

Fudbaleri Voždovca izborili su plasman u narednu rundu srpskog Kupa, nakon što su u gostima pobedili ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

OFK Beograd – Čukarički i Partizan – Sloga igraju 19. novembra.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво