Junajted iščupao bod u "Fergi tajmu"!

Mančester Junajted - Čelsi 1:1. Dva su klišea danas na Old trafordu dobila svoju potvrdu. Prvo je Didije Drogba postigao gol za Čelsi nakon prekida. Sve je mirisalo na novi trijumf fenomenalne čete Žozea Morinja, ali su "crveni đavoli" pokazali da i dalje važi popularni "Fergi tajm", iako sam Ferguson nije u blizini. Van Persi je u zaostavnom vremenu postigao jako važan gol - važan za Mančester junajted, ali i za celu ligu i ovosezonsko takmičenje.

Fudbaleri Mančester junajteda i Čelsija odigrali su 1:1 u derbiju devetog kola Premijer lige. Čelsi je poveo golom Didijea Drogbe u 22. minutu. Sesk Fabregas je izveo korner, Drogba je bio najviši u skoku na prvoj stativi, pa je poslao loptu u mrežu domaće ekipe.

Kada je izgledalo da će Čelsi upisati još jednu pobedu u šampionatu, srpski fudbaler Branislav Ivanović je napravio faul zbog kojeg je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

U četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena Anhel di Marija je izveo prekid, Maruan Felaini je šutirao glavom, a golman Čelsija Tibo Kurtoa je uspeo samo da je kratko odbije, pa je na tu loptu natrčao Robin van Persi i zakucao je u mrežu za konačnih 1:1.

Čelsi je i dalje prvi na tabeli Premijer lige i posle današnjeg meča ima 23 boda, dok je Mančester junajted na osmom mestu sa 13 osvojenih bodova.

Morinjo: Igrali smo fantastično

Trener Čelsija Žoze Morinjo rekao je da je njegova ekipa bila fantastična u današnjem meču.

"Nije fer da ja kao trener govorim o Didijeu, jer je ceo moj tim bio fantastičan. Bili su sjajni. Od početka utakmice smo pokazali da želimo pobedu. Drugo poluvreme je bilo mnogo bolje. U drugom poluvremenu im nismo dali nijednu šansu. Odigrati ovako na Old Trafordu kao mi danas, pa to je fantastično", rekao je Morinjo za britanske medije.

Neposredno pre izjednačujućeg gola Junajteda Branislav Ivanović dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton.

"Crveni karton... Video sam ga da dolazi. Ako moram da govorim o drugom žutom kartonu, onda moram da govorim i o drugim stvarima - penalu koji je trebalo da bude sviran nad Ivanovićem, žutim kartonima... Uvek govorim iz srca i upadnem u nevolju", kazao je Morinjo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво