Читај ми!

Rama: Odluka Uefe politički motivisana

Albanski premijer Edi Rama rekao je da je odluka Uefe povodom utakmice Srbija - Albanija politički motivisana i podržao FS Albanije u nameri da uloži žalbu.

Rama je u obraćanju novinarima rekao i da je ta odluka povezana s internom politikom Uefe i podržao nameru Albanske fudbalske feredacije da na nju uloži žalbu.

"Kaznivši Srbiju da odigra samo dve utakmice kao tim domaćin, iza zatvorenih vrata, Uefa je pokazala da nije sposobna da se suoči sa rasizmom i nasiljem", ocenio je Rama.

On je dodao i da postoji samo jedan način da se bitka dobije, a to je na sudu, prenela je agencija ATA.

Albanski premijer saopštio je da će stadion "Škodra" biti, po standardima Uefe, spreman 11. oktobra 2015. kako bi na njemu mogla da bude odigrana revanš utakmica Albanija-Srbija.

"Rekavši da Albanija gubi tri poena, jer je odbila da nastavi da igra, Srbija nije dobila tri poena, jer je dozvolila navijačima da prave incidente. Prema nepoštenom stavu Uefe, rasna agresija i fizičko nasilje su jednaki, kada je reč o psihičkom onemogućavanju da se nastavi utakmica", smatra Rama.

Rama je, takođe, podržao Fudbalski savez Albanije (FSHF) u nastojanju da uloži žalbu na odluku Uefe da prekinutu utakmicu u Beogradu registruje sa 3:0 za Srbiju, pošto, kako je naveo, ta odluka nije pravedna.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво