Читај ми!

FSS: Neprincipijelnost Uefe, sledi žalba!

FSS odlučio da iskoristi pravo na žalbu zbog kontradiktornosti i neprincipijelnosti u odlučivanju organa Uefe. Zaključak je sa vanredne sednice Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, kojom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik naše organizacije, koja je zakazana nakon odluke Disciplinske komisije Uefe.

Na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja analizirani su svi aspekti donesenih odluka, na osnovu poznavanja pravilnika i činjenica koje je FS Srbije dostavio u pismenom izveštaju članovima Kontrolne i disciplinske komisije UEFA. Izraženo je zajedničko uverenje i donesena je odluka da će FS Srbije iskoristiti pravo žalbe Komisiji za žabe UEFA u za to predviđenom roku: tri dana po dobijanju kompletnog objašnjenja odluka najavićemo žalbu, a zatim je i uputiti u zakonskom roku od peta dana.


Neki od osnovnih razloga ovakve odluke su sledeći:

-  Kontradiktornost u procesu odlučivanja - utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, a usledilo je oduzimanje bodova samo našoj reprezentaciji. U istom trenutku dokazana je krivica protivničke strane, a nama su oduzeta tri boda, koja predstavljaju 12,5 odsto ukupnog broja bodova koje može da osvoji jedan tim u našoj grupi.

- Neprincipijelnost u poređenju sa odlukama istog tela - Kontrolne i disciplinske komisije UEFA, sa donesenim odlukama posle "slučaja Đenova". Tada je ustanovljeno da organizator utakmice (FS Italije) nije kriv za incidente i sve izrečene kazne (registracija utakmice 3:0 za Italiju, meč bez prisustva publike i finansijske disciplinske mere) su bile protiv druge strane (FS Srbije). Sada je registracijom utakmice 3:0 za Srbiju definisana i ustanovljena krivica druge strane, a sve ostale odluke su u suprotnosti sa tim i na štetu su FS Srbije.

- Reč je o presedanu u procesu odlučivanja pred organima UEFA od trenutka kada je reprezentacija Jugoslavije izbačena sa finalnog turnira Prvenstva Evrope 1992. godine u Švedskoj, jer ni ta ni ova odluka nisu bazirane isključivo na primeni takmičarskih pravila.

- Očekivali smo da sve odluke tela i organa UEFA budu fer i jednako primenjive na svakom takmičarskom stepeniku. Naime, pitanje je šta bi se dogodilo da je ova utakmica bila u okviru baraža, da li bi se tada i kome oduzimali bodovi?

- Stičemo utisak da se na FS Srbije i srpskom fudbalu konstantno probaju novi modusi, a posebno sa aspekta izricanja disciplinsko-kaznenih mera, jer do sada nismo bili svedoci da se u okviru evropskih kvalifikacija utakmica registruje službenim rezultatom u korist jednog tima, a zatim se tom timu i oduzmu bodovi.
 
U okviru zaključaka sa današnje sednice, članovi Odbora za hitna pitanja su zatražili hitno zasedanje Saveta za sprečavanje nasilja u sportu, kako bi razmenom svih informacija sa državnim organima i analizom čitavog slučaja došli do novih dokaza o pojavi transparenta političko-fašističke konotacije, a što je uslovilo prekidom utakmice Srbija - Albanija.

Ovom prilikom analizirana su i druga aktuelna pitanja. Na osnovu predloga direktora takmičenja Jelen Super lige, članovi Takmičarske komisije FS Srbije dozvolili su da se odložena utakmica 7. kola Jelen Super lige između Partizana i OFK Beograda odigra u terminu osmine finala Kupa Srbije, u sredu 29. oktobra 2014, kako bi se poštovala regularnost domaćeg takmičenja u Jelen Super ligi. To znači da se utakmice osmine finala Kupa Srbije Partizan - Sloga (Petrovac na Mlavi) i OFK Beograd - Čukarički odigraju 19. novembra 2014. Reč je o terminu reprezentacije, ali će selektori mlađih kategorija tom prilikom osloboditi igrače iz pomenutih klubova Jelen Super lige.

Kapiten Mlade reprezentacije Srbije i igrač Crvene zvezde Marko Petković je igrajući za pomenutu selekciju naše zemlje doživeo tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena. U tom cilju, članovi Odbora za hitna pitanja su doneli odluku da će deo troškova operacije koja će uslediti snositi Fudbalski savez Srbije, uz najlepše želje da se Petković što pre oporavi i vrati na raspolaganje treneru Nenadu Lalatoviću i selektoru Radovanu Ćurčiću.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво