Читај ми!

Udovičić: Kontradiktorna i nepravedna odluka

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić smatra da je Uefina odluka, najblaže rečeno, kontradiktorna i nepravedna. "Ubeđen sam da će se FSS žaliti i za to ima moju punu podršku", naveo je Udovičić. Uefa ovakvom odlukom otvara vrata za incidente najvećih razmera u oblasti sporta.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da je odluka Evropske fudbalske unije o prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije najblaže rečeno kontradiktorna i najavio da će pružiti podršku FSS-u ukoliko odluči da podnese žalbu.

Disciplinska komisija Uefe registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.

"Kaznu prema našem savezu najblaže rečeno vidim kao kontradiktornu i nepravednu, šta god da bude navedeno kao obrazloženje i razlog za donošenje te odluke. Nelogično je da se oduzmu tri boda, a da se istovremeno i pobedi jer se time anulira pobeda, a dalje postavlja pitanje šta je smisao službenog rezultata ako je ovo efekat toga. Ubeđen sam da će se FSS žaliti i za to ima moju punu podršku", naveo je Udovičić.

On je dodao da kao ministar sporta smatra kako sport u svemu i uvek treba da ostane van bilo kojih vidova uticaja, pa i uticaja politike, jer bez toga sport gubi svoj osnovni smisao.

"Na ovoj utakmici svakako to nije bio slučaj, ne bih voleo da jedna tako značajna organizacija kao što je Uefa svojom odlukom zapravo učini suprotno i učini da se ovakvi vidovi jasnih političkih namera, koji su realizovani na sportskom terenu na ovaj način učine nekažnjenim, odnosno minimalno kažnjenim", poručuje Udovičić.

Prema njegovim rečima, posebno je potrebno imati u vidu da su dimenzije i posledice koje su mogle da nastanu - a koje su na svu sreću blagovremeno sprečene intervencijom organa države Srbije i odgovornim, sportskim ponašanjem naših reprezentativaca i najvećeg dela navijača, kao epilog, malo je reći, neprimerenog i nesportskog akta albanske strane - mogle da budu znatno teže.

"Ako se takav čin ne sankcioniše i albanska strana za taj čin snosi samo novčanu sankciju – onda je to otvaranje vrata za incidente najvećih razmera u oblasti sporta, a posebno na fudbalskim terenima koji okupljaju najveći broj ljudi", zaključuje Udovičić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво