Читај ми!

FS Albanije: Nepravda, uložićemo žalbu!

Armand Duka, predsednik fudbalskog saveza Albanije, najavio žalbu na odluku Uefe. Ovo rešenje nikome ne odgovara i nije pravedno, smatra Duka. Selektor Albanije Đani de Bjazi takođe misli da je njegovoj ekipi oduzeta pobeda.

Predsednik fudbalskog saveza Albanije Armand Duka najavio je žalbu na odluku Uefe da se utakmica protiv Srbije registruje službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina, kao i da se srpska selekcija kazni oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

"Razočaran sam, odluka nije pravedna i nismo je zaslužili, ali donekle je očekivana s obzirom na izjave sudije i delegata posle meča. Ovo rešenje nikome ne odgovara i nije pravedno", rekao je Duka za albanski Ora sport.

Duka je ocenio da je odluka doneta kao plod političkih uticaja.

On je u direktnom telefonskom razgovoru za RTK rekao da nije tačna tvrdnja da je reprezentacija Albanije odbila da nastavi utakmicu i istakao da sudija i delegat meča nisu "naredili" ekipi da izađe na teren, već su samo pitali da li su u stanju da nastave utakmicu.

"Nećemo se zaustaviti na ovome. Uložićemo žalbu i zahtevati svoja prava. Verujem da će nakon toga stvari biti promenjene. Ovo neće uticati na naše odnose sa Uefom", dodao je Duka.

Generalni sekretar Saveza Ilir Šulku ocenio je odluku Uefe kao neprihvatljivu.

"Uefina odluka je čudna i neprihvatljiva. Albanski fudbalski savez će se žaliti na odluku kako bismo dobili tri boda za pobedu", rekao Šulku.

De Bjazi: Oduzeta nam je pobeda

Selektor Albanije Đani de Bjazi takođe misli da odluka Uefe nije pravedna.

"Razočaran sam presudom i ne mogu da razumem odluke Disciplinske komisije. Teško mi je da prihvatim da smo poraženi na više strana, to nije pravda. Oduzeto nam je ono što smo stekli na terenu", rekao je De Bjazi, a prenosi italijanski list Tutosport.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica – dron, sa zastavom takozvane "Velike Albanije", nakon čega su usledili incidenti.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво